ΖΩΑ

Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ υιοθέτησε ορφανά γατάκια

Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ που ζει σε καταφύγιο ζώων πήρε υπό την προστασία του επτά ορφανά γατάκια.

Σύμφωνα με την βρετανική φιλοζωική οργάνωση Battersea, ο Μπέρτι, ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ ενός έτους, ξεκίνησε να φροντίζει τα επτά γατάκια, που ήταν μόλις δυο εβδομάδων, αμέσως μόλις τα έφεραν στο καταφύγιο καθώς τα βρήκαν στην άκρη του δρόμου χωρίς τη μητέρα τους.

Τα γατάκια υποβλήθηκαν σε κτηνιατρικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως εκτός από πεινασμένα ήταν εντελώς καλά στην υγεία τους. Η μαμά του Μπέρτι και επικεφαλής νοσοκόμα του Battersea προσφέρθηκε να πάρει τα γατάκια στο σπίτι της και να τα φροντίσει μαζί με τον σκύλο της, μέχρι να είναι έτοιμα προς υιοθεσία. γατάκια λαμπραντόρ ριτρίβερ«Αυτά τα γατάκια ήταν σίγουρα μπελάς, από τις πρώτες μέρες όταν χρειάζονταν τάισμα με το μπουκάλι μέχρι την στιγμή που ανακάλυψαν για πρώτη φορά της χαρά του σκαρφαλώματος. Ο Μπέρτι, όχι μόνο τα βοήθησε να γίνουν κοινωνικές, γεμάτες αυτοπεποίθηση μικρές γάτες, αλλά με διασκέδασε επίσης αρκετά», λέει.

«Όντας και ο ίδιος πρώην ένοικος του Battersea, υπάρχει κάτι πολύ συγκινητικό στο να βλέπεις ένα κατοικίδιο που κάποτε σώθηκε να βοηθάει τώρα στη διάσωση άλλων ζώων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ περήφανη για τον Μπέρτι και τον τρόπο που τα φρόντισε τις τελευταίες εβδομάδες. Λιγότερο από δυο ετών, μετά βίας ενήλικος ο ίδιος, αλλά δεν το φαντάζεσαι όταν βλέπεις πόσο υπομονετικός υπήρξε», προσθέτει. Με τον Μπέρτι φρόντισε τα γατάκια μέχρι να μπορούν να τρώνε μόνα τους και να χρησιμοποιούν την άμμο χωρίς βοήθεια. Όταν έγιναν λίγο πιο ανεξάρτητα, επέστρεψαν πίσω στο καταφύγιο όπου υιοθετήθηκαν από διάφορες οικογένειες.

 

«Στενοχωρήθηκα που έφυγαν αλλά χαίρομαι που ξέρω ότι με τον Μπέρτι βοηθήσαμε να έχουν το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Υποψιάζομαι δε πως ο Μπέρτι μάλλον απολαμβάνει και λιγάκι πλέον την ησυχία του», σημείωσε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button