Ένα λαμπραντόρ βοηθά ένα ακρωτηριασμένο λιονταράκι να αναρρώσει

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
Μια υπέροχη ιστορίας φιλίας ανάμεσα σε ένα λαμπραντόρ και ένα ακρωτηριασμένο λιονταράκι. 

Ο Φόρτις, ένα λιονταράκι στον ζωολογικό κήπο του Ιρκούτσκ υποβλήθηκε σε μία δύσκολη επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του πίσω ποδιού του. Κατά την ανάρρωσή του, είχε τη βοήθεια από ένα κουτάβι λαμπραντόρ, την Έλσα, με την οποία έχει γίνει αχώριστος.

Ο Φόρτις γεννήθηκε πριν από τέσσερις μήνες στον ζωολογικό κήπο του Ιρκούτσκ. Κατά τη γέννα, το μωρό λιοντάρι τραυματίστηκε και είχε πρόβλημα στο πίσω του πόδι. Σταδιακά η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βρήκαν έναν εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό για να βοηθήσει το λιονταράκι. «Η φλεγμονή έχει ήδη εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα, δηλαδή, επομένως, ήταν μια επείγουσα κατάσταση», δήλωσε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Λιουντμίλα Ιβούσκινα.

Την αποκατάσταση του λιονταριού μετά την επέμβαση ανέλαβε η εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο, Αλεξάνδρα. Για να αποσπάσει την προσοχή του λιονταριού από το άγχος που υπέστη, βρέθηκε ένας ιδιαίτερος βοηθός, ένα Λαμπραντόρ που ονομάζεται Έλσα, το οποίο αποδείχτηκε πολύτιμος φίλος.

Μαζί με την Αλεξάνδρα, τα δύο ζώα πέρασαν περίπου δύο μήνες σε ένα είδος καραντίνας. Κατά το διάστημα αυτό ο Φόρτις και η Έλσα έγιναν αχώριστοι.

«Έγιναν τόσο φίλοι με το κουτάβι. Τρώνε μαζί, κάνουν βόλτα μαζί, κοιμούνται μαζί, δεν έχουν τη σχέση “αρπακτικού – θηράματος”, δεν δαγκώνουν ο ένας τον άλλον, όλα είναι τόσο χαριτωμένα μεταξύ τους», ανέφερε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -