Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος 18 μέτρων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Για να διαφημίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στο Πεκίνο, η Κίνα κατασκεύασε έναν τεράστιο χιονάνθρωπο που θα «καλωσορίζει» τους επισκέπτες στη χώρα.

Ο τεράστιος χαμογελαστός χιονάνθρωπος έχει ύψος πάνω από 18μ.και πλάτος πάνω από 12 μ. και κατασκευάστηκε στη χειμερινή πόλη Χάρμπιν της βορειοανατολικής Κίνας.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CGTN, απεικονίζονται εργάτες να φτυαρίζουν το χιόνι στις 8 Ιανουαρίου γύρω από τη βάση του χιονάνθρωπου.

Ο χιονάνθρωπος βρίσκεται σε τοποθεσία ορόσημο, στο Μουσικό Πάρκο του Χάρμπιν, ένα τουριστικό hotspot κατά μήκος του ποταμού Σονγκούα. Κάθε χειμώνα, η πόλη φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ γλυπτικής από χιόνι και πάγο.

χιονάνθρωπος ολυμπιακοί αγώνες 2022

Σύμφωνα με το CGTN, περίπου 120 γλύπτες χρησιμοποίησαν 2.000 κυβικά μέτρα χιονιού για να δημιουργήσουν τον χιονάνθρωπο. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι περίπου 3.000 τουρίστες επισκέπτονται τον χιονάνθρωπο κάθε μέρα.

Η Κίνα ήδη την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα νέο τρένο χωρίς οδηγό που ονομάζεται Fuxing και το οποίο θα μεταφέρει αθλητές και δημοσιογράφους από και προς τους Ολυμπιακούς χώρους στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές στο Zhangjiakou.

Το τρένο χρειάζεται μόλις 50 λεπτά για να μεταφέρει τους επιβάτες του από το κέντρο του Πεκίνου στους Ολυμπιακούς χώρους στο Zhangjiakou, ένα ταξίδι που διαρκεί συνήθως περίπου τρεις ώρες μέσω ενός κανονικού τρένου express.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Η χώρα σχεδιάζει να εφαρμόσει μια «φούσκα» στο πλαίσιο μέτρων κατά του κορωνοϊoύ, όπου αθλητές, αξιωματούχοι, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και δημοσιογράφοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο εντός καθορισμένων τοποθεσιών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -