Έως και 30% φθηνότερα αναπνευστήρες και μάσκες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Αναπνευστήρες, μάσκες, γάντια και τεστ για τον COVID-19 θα γίνουν έως και 30% φθηνότερα, αφού θα εισάγονται στην Ευρώπη χωρίς ΦΠΑ και δασμούς για τρίτες χώρες.

Όπως αναφέρει το Euronews, το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές του έτους και για τουλάχιστον τέσσερις ακόμα μήνες, με αποτέλεσμα να πέσει το κόστος και να φτάσουν οι τιμές έως και 30% φθηνότερα.

Χρειαζόμαστε πολύ από αυτόν τον εξοπλισμό. Και μπορεί να είναι ακριβός. Για αυτό αποφασίσαμε να εξαλείψουμε ,για κάποιο διάστημα, φόρους στις εισαγωγές ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού που γίνονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης“, δήλωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεσμεύτηκαν ότι θα ενισχύσουν από κοινού τις αδύναμες οικονομικά χώρες, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις!!

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δεσμεύτηκε ότι το ΔΝΤ θα σπάσει τον «κουμπαρά» του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που έχει στη διάθεσή του για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Ήδη, το ΔΝΤ έχει εγκρίνει έκτακτες πιστώσεις σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν πως όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -