ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εξωγήινο σώμα εντοπίσθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Η είδηση της ημέρας σήμερα 1 Απριλίου 2021! Μία φοβερή ανακάλυψη έγινε από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Οροπέδιο Λασιθίου! Ένα μοναδικό εξωγήινο σώμα εντοπίσθηκε στην Κρήτη!

Συγκεκριμένα στα πλαίσια γεωλογικών και αρχαιολογικών ερευνών που εκτελούνται εντατικά το τελευταίο έτος από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με σπουδαία αποτελέσματα σε αυτήν την κεντρική περιοχή του Μινωικού Πολιτισμού, ανακαλύφθηκε εξωγήινο σώμα διαστάσεων ενός …μωρού, που πιθανόν προέρχεται από άλλον πλανήτη.

Το εξωγήινο σώμα – πέτρωμα που και σε σχήμα αλλά και σε σύσταση όμοιό του δεν έχουν δει επιστήμονες στον Ελληνικό χώρο, πιθανά είναι το αποτέλεσμα σφοδρής σύγκρουσης ουράνιου σώματος με τον πλανήτη γη που σε παλαιότερα χρόνια  διαμόρφωσε το  κυκλικό Οροπέδιο Λασιθίου.

Το ξένο σώμα φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί για λατρευτικούς σκοπούς από τους ίδιους τους  Μινωίτες, αλλά και από τους  προϊστορικούς χρόνους καθώς αποτελεί πλέον σημαντική παράμετρο για την ερμηνεία της καταστροφής της Ατλαντίδας. Λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας των μορφών που σχηματίζονται οι οποίες μοιάζουν με κυψέλες από μέταλλο, είναι βέβαιο και γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί παγκόσμια για σκοπούς λατρείας καθώς οι μινωίτες θεωρούσαν ιερές τις μέλισσες. (Αντίστοιχη περίπτωση λατρείας μετεωρίτη αποτελεί η “Kaaba” του προσκυνήματος των μουσουλμάνων στη Μέκκα).

Το εξωγήινο αυτό σώμα ίσως μπορεί να προσφέρει μία επιστημονική εξήγηση για τις μαγνητικές ανωμαλίες που παρατηρούνται στο Σπήλαιο γέννησης του Δία, το Δικταίο Άντρο, εντός του οποίου ακόμη και  οι πυξίδες δεν λειτουργούν  αλλά και οι πτήσεις των αεροσκαφών και πυραύλων του Νατοϊκού πεδίου βολής Χανίων αναγκάζονται να διορθώσουν την πορεία τους πάνω από το συγκεκριμένο πανάρχαιο ιερό για τους Μινωίτες  σπήλαιο, πού εκπέμπει τεράστια μαγνητική ακτινοβολία.

Το εξωγήινο σώμα τεραστίων αρχικά διαστάσεων φαίνεται να προσέκρουσε στον πλανήτη μας από την βορειοδυτική πλευρά του Λασιθίου υπό γωνία περίπου 65 μοιρών, διαμορφώνοντας την ΒΔ  χαράδρα «Χορτασά» στο Κάτω Μετόχι και συνθλίβοντας τα πετρώματα διαμόρφωσε τελικά την εύφορη πεδιάδα. Το τελικό σημείο πρόσκρουσης εντοπίζεται στο κέντρο του κάμπου κάτω από το σημείο όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη το μεγαλύτερο προσκύνημα της περιοχής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω Ιερός Ναός βρίσκεται ακριβώς στην ενδιάμεση θέση της νοητής ευθείας μεταξύ των δύο πανάρχαιων λατρευτικών σπηλαίων του οροπεδίου Λασιθίου του Δικταίου Άντρου στο Ψυχρό και του σπηλαίου Τραπέζας (Κρόνιο) στο Τζερμιάδων.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, ενημερωνόμαστε, και σύντομα θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ αναφέρουν ότι το εξωγήινο σώμα προέρχεται από τον πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα από το αντίστοιχο οροπέδιο με το όνομα Λασίθι που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ στον σύνδεσμο:

https://astrogeology.usgs.gov/search

Ήδη κάτω από ελεγχόμενο περιβάλλον αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και ειδικοί επιστήμονες εργάζονται σε όλη την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου με την αρωγή του Δήμου ενώ έχουν αποσταλεί οι αναγκαίες απόρρητες πληροφορίες στην Γαλλική Αεροδιαστημική Υπηρεσία της Ευρώπης.

Η πρωταπριλιάτικη είδηση της ημέρας ήρθε από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, που έστειλε το παραπάνω θέμα!

Γιατί ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης έχει χιούμορ και εύχεται σε όλους Καλή Πρωταπριλιά…!


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button