ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φέτα σφυρίδας με τσιγαριαστά χόρτα της εποχής

Φέτα σφυρίδας με τσιγαριαστά χόρτα της εποχής – Πιάτο που μυρίζει θάλασσα!!!!

Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ

  • 6 φέτες των 250 γρ.-300 γρ. σφυρίδα • 100 γρ. ελαιόλαδο • 300 γρ. ζωμό λαχανικών • 2 γρ. εστραγκόν ξερό • 30 γρ. χυμό λεμόνι • 15 γρ. αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ

  • 400 γρ. χόρτα βρασμένα και καλά σουρωμένα (τα πιέζουμε καλά για να στραγίξουν τα υγρά τους και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε) • 50 γρ. ελαιόλαδο • 120 γρ. κρεμμύδι ξερό σε μισή λεπτή ροδέλα • 170 γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ • 170 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρό καρέ • 100 γρ. ζωμό λαχανικών • 7 γρ μαντζουράνα ψιλοκομμένη • 7 γρ. αλάτι • 20 γρ. μηλόξυδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 5γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο • 10 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ

Σε ένα ταψί βάζουμε τα ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το εστραγκόν, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά τα υγρά. Βάζουμε τις φέτες ψάρι και τις γυρίζουμε μέσα στα υγρά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά από τη μια πλευρά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα, τη ντομάτα, το μηλόξυδο, το ζωμό λαχανικών, τη μαντζουράνα και το αλάτι. Μαγειρεύουμε για λίγο και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.

Δείτε το βίντεο

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα χόρτα. Μοιράζουμε τα υγρά μαζί με την ντομάτα και την πιπεριά πάνω από τα χόρτα. Από δίπλα σερβίρουμε τις φέτες ψαριού.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο στα χόρτα και το ψάρι. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνδυασμός με κρασί

Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι με καλή δομή στο στόμα και γεύση που κυριαρχούν αρώματα «θάλασσας», ενώ τα τσιγαριαστά χόρτα προσθέτουν φυτικότητα αλλά και την χαρακτηριστική μυρωδιά του σοταρίσματος. Ένα λευκό κρασί από την ποικιλία Ροδίτης, που είναι ερυθρωπή αλλά την συναντάμε σπάνια σε ροζέ εκδοχές, είναι ένα κρασί με πλάτος στο στόμα, για να αγκαλιαστεί η σφυρίδα, βάθος στα αρώματα αλλά και δροσερή οξύτητα, που θα δέσει με τα χόρτα.

Πηγή: morias21

Τα πιάτα της Επανάστασης






Σχετικά άρθρα

Back to top button