Φίλοι δι’ αλληλογραφίας κρατάνε ακόμα επαφές αν και πέρασαν τα 100

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Δύο φίλοι δι’ αλληλογραφίας από τη δεκαετία του 1930 εξακολουθούν να ανταλλάσσουν γράμματα και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να διατηρούν επαφές, έχοντας και οι δύο κλείσει πλέον τα 100.

Ο Geoff Banks, από το Ντέβον της Αγγλίας, άρχισε να γράφει στην Αμερικανίδα Celesta Byrne από το Τέξας αφού του δόθηκαν τα στοιχεία της το 1938.

Η επικοινωνία, η οποία ξεκίνησε στα 20 τους χρόνια, συνεχίζεται ακόμη μεταξύ τους και αμφότεροι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν τη μακροχρόνια φιλία τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Άρχισαν να αλληλογραφούν στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο να φέρει σε επαφή Βρετανούς και Αμερικανούς φοιτητές.

Με την πάροδο των δεκαετιών, τα γράμματα συνέχισαν να διασχίζουν τον Ατλαντικό.Έκτοτε, το στυλό και το χαρτί έδωσαν τη θέση τους στα emails, με τη βοήθεια των παιδιών τους, και πιο πρόσφατα στις βιντεοκλήσεις. Συναντήθηκαν επίσης αυτοπροσώπως όταν ο Geoff Banks επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη το 2002.

Όπως είπε, ήταν «πηγή μεγάλης ευχαρίστησης να της γράφω για όλα αυτά τα χρόνια».

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. Ανταλλάσσουμε ιστορίες και είναι πολύ ωραία να μιλάς μαζί της», πρόσθεσε.Βέβαια, σε μια τόσο μακροχρόνια φιλία μεταξύ ενός αγοριού από την Αγγλία και ενός κοριτσιού από τις ΗΠΑ, τίθεται προφανώς το ερώτημα αν υπήρξε ποτέ κάποιο ειδύλλιο.

Αλλά η Celesta Byrne ξεκόβει αμέσως τέτοιες ερωτήσεις: «Όχι, είμαστε απλώς φίλοι, όπως δυο άνθρωποι που είναι γείτονες». «Ρωτάς τι κάνει, λες μερικές κουβέντες και μετά πηγαίνετε και οι δύο στη δουλειά σας», προσθέτει.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -