ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Gallery Night 2019 στην Γκαλερί CITRONNE

Μια νύχτα γεμάτη εικαστικές εκπλήξεις υπόσχεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερες από 20 γκαλερί σε όλη την Αθήνα θα μείνουν ανοικτές ως τα μεσάνυχτα με αφορμή το Gallery Night για να προσφέρουν στους φίλους της τέχνης − κατοίκους και επισκέπτες της πόλης − μια διαφορετική εμπειρία: διαδρομές στους φωτισμένους δρόμους της πόλης με προορισμό τις νέες εκθέσεις της σεζόν.

H CITRONNE – Αθήνα, στο πλαίσιο του Gallery Night 2019 και μετά από ένα γεμάτο εικαστικό καλοκαίρι, ανοίγει και πάλι την πόρτα του διαμερίσματός της στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 19 στο Κολωνάκι για να υποδεχτεί μια σειρά έργων – φωτεινών εγκαταστάσεων του Γιώργου Λάππα.

Gallery Night 2019 στην Γκαλερί CITRONNE
μια σειρά έργων – φωτεινών εγκαταστάσεων του Γιώργου Λάππα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΠΠΑΣ – ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE ΓΙΑ ΤΟ Gallery Night 2019

Ο χώρος του αστικού διαμερίσματος μεταμορφώνεται πάλι και αυτή την φορά προσεγγίζει μια διαφορετική πτυχή των έργων του Γιώργου Λάππα. Τα έργα που εκτίθενται («Πάλη», «Πικ-νικ», «Από τα Προάστια της Σαγκάης») λειτουργούν ως συνέχεια του εμβληματικού «Mappemonde», το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσιαζόταν στον χώρο της γκαλερί. Οι φιγούρες των έργων, με δική τους ενέργεια η καθεμία και με ρόλο ξεχωριστό, οργανώνουν όλες μαζί ένα μαγικό μετασχηματισμό και διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο σχέσεων με τον χώρο που τις υποδέχεται. Κοινό τους στοιχείο οι φωτεινές πηγές οι οποίες φαίνεται να εισβάλλουν μέσα τους.

Δισυπόστατες έννοιες, όπως αυτές της παρουσίας και της απουσίας, της κίνησης και του μουδιάσματος, της ιδιαιτερότητας και του συνηθισμένου θίγονται στις «σωματικές» αναπαραστάσεις του Λάππα, ενώ η εγκατάσταση «Από τα Προάστια της Σαγκάης» τονίζει το πέρασμα από την ομάδα των κόκκινων ανθρώπων προς την κατεύθυνση της γλυπτικής που χρησιμοποιεί το φως και τις φωτογραφικές μεμβράνες.

Gallery Night 2019 στην Γκαλερί CITRONNE
μια σειρά έργων – φωτεινών εγκαταστάσεων του Γιώργου Λάππα

Γκαλερί CITRONNE – Αθήνα, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 4ος όροφος

Ωράριο γκαλερί: 11.00-15.00, 17.00-24.00

Πληροφορίες: Γκαλερί CITRONNE, τηλ. 6979989684, 2107235226

 

Δείτε ακόμη:

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η Αθήνα ξενυχτά με τέχνη!

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close