Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας.

Πρόκειται για είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδονησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γέννηση του ρινόκερου της Σουμάτρας έγινε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Πλέον ο αριθμός των ρινόκερων Σουμάτρας στο εθνικό πάρκο ανήλθε σε εννέα, κάτι που δημιουργεί ελπίδες για τη συνέχιση του είδους.

Ο νεογέννητος ρινόκερος είναι γένους θηλυκού και είναι το τρίτο επιτυχημένο ζευγάρωμα μεταξύ της μητέρας του, της Ράτου, ιθαγενούς από το εθνικό πάρκο Way Kambas, και του Αντάλας, ενός αρσενικού ρινόκερου Σουμάτρας που γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2001 στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πρώτες ζευγαρώσεις είχαν οδηγήσει στη γέννηση του Andatu, ενός αρσενικού ρινόκερου το 2012 και της Delilah, ενός θηλυκού το 2016.

Το εν λόγω είδος είναι τόσο σπάνιο που μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν δει ποτέ ένα στην άγρια φύση. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας δηλώνει επίσημα ότι έχουν απομείνει λιγότερα από 80 ρινόκεροι της Σουμάτρας. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση μπορεί τελικά να έχουν απομείνει μόνο 34-47 στη φύση.

Οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι οι μικρότεροι και πιο τριχωτοί του είδους. Το θηλαστικό μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 1,5 μέτρο, ζυγίζει 500 έως 960 κιλά και είναι γνωστό ότι επικοινωνεί με διάφορα μέσα, από σφυρίγματα έως και σωρούς κοπριάς.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας, ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα, είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο λόγω της λαθροθηρίας για τα πολύτιμα κέρατά του και της απώλειας των ενδιαιτημάτων του στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -