Έχετε όρεξη να φτιάξετε μια μακαρονάδα από την Μεσσηνία με ελιές Καλαμών για το μεσημεριανό σας τραπέζι; Το BestNews σας δίνει μια συνταγή.
Του Σταύρου Μαρινόπουλου
Υλικά:
½ κιλό μακαρόνια χοντρά
½ φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κομμάτια λαρδί
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
200 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι (κρατάμε δύο κουταλιές), προσθέτουμε το λαρδί, που το έχουμε ψιλοκόψει πριν, τις ντομάτες τριμμένες, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε τις ελιές. Τις σοτάρουμε για λίγο και τις βάζουμε σε μπολ.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζεστή κι αν το επιθυμούμε, την πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η μακαρονάδα αυτή περιέχει στοιχεία της διατροφής των κατοίκων της Μεσσηνίας, το χοιρινό κρέας (μέσα από το λαρδί), τις ελιές Καλαμών, αλλά και το ελαιόλαδο, το οποίο έχει την δική του ιστορία στην συγκεκριμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Αποτελεί ένα πιάτο εύκολο, που μπορεί να γίνει ουσιαστικά με λίγα υλικά, με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας, ύστερα από μια κουραστική ημέρα στην δουλειά σας και στο σχολείο για τα παιδιά σας. Δοκιμάστε την και κάντε την διαφορά στο τραπέζι σας, με τα σχόλια να επιβραβεύουν την προσπάθειά σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ