ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβέτσι με καλαμαράκια και κριθαράκι

Φτιάξαμε τη συνταγή που βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και σας την παρουσιάζουμε! Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια και κριθαράκι!!!

Εύκολη, πολύ γρήγορη και οικονομική συνταγή. Και νηστίσιμη!


Υλικά

  • 1 kg καλαμαράκια
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 1/2 ποτήρια κρασιού ξύδι μπαλσαμικό
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5’.

2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε για 4’.

3. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τον πελτέ.

4. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού.

5. Προσθέτουμε την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10’.

6. Προσθέτουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες ζεστό νερό.

7. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και σιγοβράζουμε για 10’.

8. Βγάζουμε το γιουβέτσι από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι.


Απολαύστε το!!!

Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια και κριθαράκι

Ποιος είπε ότι η νηστεία σου πρέπει να είναι βαρετή; Το #MadewithAB ετοιμάζει για εσένα ένα χορταστικό γιουβέτσι με…καλαμάρι «κάτω από €10»!

by https://www.ab.gr/

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close