ΖΩΑ

Γορίλας Τζόσι: Μετά από 13 χρόνια αιχμαλωσίας είναι πάλι ελεύθερος

Ο γορίλας Τζόσι πέρασε τα 13 χρόνια της ζωής του σε ένα βρετανικό πάρκο άγριας ζωής. Πλέον, όμως, κάνει μια νέα αρχή ελεύθερος σε ζούγκλα του Κονγκό.

Λόγω του ήρεμου και ήπιου χαρακτήρα του, ο Τζόσι ήταν εκείνος που επελέγη να ταξιδέψει αεροπορικώς και οδικώς μια διαδρομή 9.000 χιλιομέτρων για τη νέα του ζωή.

Σύμφωνα με τον Άμος Κούρατζ από την οργάνωση Aspinall Foundation, επειδή ο Τζόσι είναι νέος, άξιζε να επιχειρήσουν την ένταξή του σε άγριο οικοσύστημα, ώστε να μην περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην αιχμαλωσία. Όπως λέει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή το πρωτεύον 190 κιλών, προσπαθεί στο προσωρινό του κατάλυμα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες πριν την απελευθέρωσή του: «Πρέπει να μάθει τι θα τρώει, πώς θα αντιδρά σε άλλους γορίλες έξω από το κλουβί του», λέει. Σιγά σιγά προσπαθεί να μάθει τους Λουκελέλα και Μπομάσα, δύο άλλα ήπια ορφανά αρσενικά που θα γίνουν η οικογένειά του.

Όσο για τον έρωτα; «Προς το παρόν υπάρχουν άλλες δύο ή τρεις ομάδες με περισσότερα απ’ ό,τι χρειάζεται θηλυκά και ελπίζουμε πως ο Τζόσι θα μπορέσει να κλέψει κάποιο από αυτά. Οι ήπιων τρόπων γορίλες είναι πολύ ελκυστικοί στα θηλυκά» εξηγεί ο Κούρατζ.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button