ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Αργεντινή εισήγαγε ταυτότητες που αναγνωρίζουν τα άτομα non-binary

Η Αργεντινή παρουσίασε ένα νέο σύστημα εθνικής ταυτότητας για άτομα που αναγνωρίζονται ως non binary.

Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, οι πολίτες της Αργεντινής έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως ουδέτεροι ως προς το φύλο.

Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζεται στα διαβατήρια και στα εθνικά έγγραφα της ταυτότητας, όπου οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν μόνο το φύλο ως «άνδρας» ή «γυναίκα». Για να το αλλάξει αυτό, μπορεί πλέον το άτομο που υποβάλλει τη σχετική αίτηση για νέα ταυτότητα να επιλέξει «x» για το φύλο του.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υιοθέτησε αυτό το νέο σύστημα, μετά από διάταγμα του Προέδρου Alberto Fernández.

Σε τελετή στο Μπουένος Άιρες, αποκάλυψε τη νέα σειρά δελτίων ταυτότητας με τη νέα μορφή «x» και παρέδωσε τα τρία πρώτα επίσημα έγγραφα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Αργεντινής και της υπουργού για θέματα γυναικών, φύλου και ταυτότητας.

«Υπάρχουν και άλλες ταυτότητες φύλου εκτός από εκείνες του άνδρα και της γυναίκας, και πρέπει να γίνονται σεβαστές», δήλωσε ο κ. Fernández.

«Το ιδανικό θα είναι, όταν όλοι μας θα είμαστε ακριβώς αυτοί που είμαστε χωρίς να νοιάζεται κανείς για το φύλο των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή εντάσσεται στη λίστα των χωρών, που έχουν ήδη υιοθετήσει αυτό το σύστημα για επίσημες ταυτότητες, όπως ο Καναδάς, η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία. Από την εκλογή του το 2019, ο Πρόεδρος Fernández υποστηρίζει τις προοδευτικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Πέρυσι, η κεντροαριστερή κυβέρνησή του νομιμοποίησε με επιτυχία την άμβλωση και ο κ. Fernández υπερασπίστηκε δημόσια τον γιο του, τον Estanislao, ο οποίος είναι φοιτητής σχεδίου μόδας και δημοφιλής drag queen.

Νωρίτερα φέτος, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Αργεντινή εισήγαγε επίσης έναν εφάπαξ φόρο στους πλουσιότερους ανθρώπους της, προκειμένου να βοηθήσει στην αποπληρωμή ιατρικών προμηθειών και στην οικονομική ανακούφιση για τις πληγέντες επιχειρήσεις.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button