ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΕΛΑΣ ενισχύεται για να γίνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα

Η ανάταξη της χώρας στο επίπεδο της ασφάλειας των πολιτών είναι ίσως πιο δύσκολη αποστολή, πιο χρονοβόρα ακόμη και από εκείνη της ανάταξης της οικονομίας. Γιατί αυτή δεν εξαρτάται μόνο από τη νομοθέτηση μέτρων αλλά και από την αλλαγή νοοτροπίαςΤόσο από εκείνους που τα εφαρμόζουν, όσο κι από αυτούς υπέρ των οποίων λαμβάνονται.

Η κυβέρνηση έκανε την αρχή, δηλώνοντας εμφατικά την πολιτική της βούληση να κάνει την Ελλάδα μια χώρα ασφαλή, που προστατεύει τους πολίτες της:

 • Το νομικό πλαίσιο ήδη διαμορφώνεται. Ο ποινικός κώδικας έχει ήδη αλλάξει. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι σημαίνει οι Αρχές να κοπιάζουν για να συλλαμβάνουν τους παράνομους και ύστερα από λίγο να τους βλέπουν ελεύθερους να εγκληματούν ξανά.
 • Σε επιχειρησιακό επίπεδο υλοποιήθηκε, μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που έχει στη διάθεσή της για να επιτελεί σωστά την αποστολή της. Στο πλαίσιο αυτό:
  • Ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος η δέσμευση για ταχεία ενίσχυση της ΕΛΑΣ με 1.500 στελέχη:
   • 1.350 ειδικοί φρουροί ενισχύουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ομάδα «Δράση».
   • 150 συνάδελφοί τους εντάσσονται στις πεζές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στις δυνάμεις φύλαξης σημαντικών σημείων της Αθήνας.
  • Παράλληλα η υλικοτεχνική υποδομή της ΕΛΑΣ ενισχύθηκε με 450 νέα περιπολικά και μοτοσυκλέτες, 3.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 500 ασυρμάτους, 3.000 νέες εξαρτήσεις και άλλο υλικό.
  • Η τροφοδοσία των αστυνομικών με νέο υλικό θα συνεχιστεί, καθώς έχει δρομολογηθεί η απόκτηση 700 νέων οχημάτων, 11.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων, 3.500 ασυρμάτων, 1.200 στολών επιχειρήσεων και 12 drones.
 • Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια πολύ τακτικά και μία περίπολο στη γειτονιά τους. Σε λίγο καιρό, οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία. Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι –ειδικά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.– είναι αυτή που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Είναι το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να είναι και οικείο, αλλά και ανθρώπινο. Αυστηρό όταν πρέπει. Και δυναμικό μόνον όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και το δίκιο του πιο αδύναμου. Γιατί μια πόλη ή μια συνοικία που φοβάται, δεν θα γνωρίσει ποτέ ούτε την ευημερία ούτε την πρόοδο. Ούτε την αληθινή ελευθερία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΌΜΗ: Αστυνομικός δωρίζει μελέτη για ψηφιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button