Η Eleanor Monninger πήρε απολυτήριο λυκείου στα 99 χρόνια της

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια Αμερικανίδα, η Eleanor Monninger, το είχε παράπονο που δεν είχε τελείωσε το σχολείο – το είχε εγκαταλείψει, λόγω ανωτέρας βίας, στη Γ΄ Λυκείου.

Αλλά με την προσωπική ιστορία της απέδειξε ότι ποτέ δεν είναι αργά: Αποφοίτησε φέτος, στα 99 της, μαζί με 150 συμμαθητές που ήταν 80 χρόνια νεότεροί της. Μπροστά της είχε ένα πλήθος 3.000 ανθρώπων.Έτσι η Monninger τακτοποίησε μια εκκρεμότητα που είχε από το 1942, όταν ο αδερφός της είχε πάει να πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο πατέρας της, αναζητώντας εργατικά χέρια για το οικογενειακό αγρόκτημα, την είχε αναγκάσει να σταματήσει το σχολείο, παρόλο που τής απέμενε μόνο μία χρόνια μέχρι την αποφοίτηση. Το ανήλικο τότε κορίτσι είχε εγκαταλείψει τη σχολική μελέτη για να ταΐζει κοτόπουλα και να αρμέγει αγελάδες. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, τρία χρόνια μετά, δεν επέστρεψε στο σχολείο αλλά κουβαλούσε αυτό το γεγονός μέσα της σαν ένα βάρος.

 

Το 1945 παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Bob Monninger, και, όπως συνηθιζόταν στην εποχή της, αφοσιώθηκε στη φροντίδα των τριών παιδιών της.

Όταν χήρεψε, όμως, αποφάσισε να ξαναπιάσει ό,τι είχε αφήσει και το λύκειό της, Macomb High School, της έδωσε δόθηκε επιτέλους την ευκαιρία να ζήσει την τελετή αποφοίτησης που είχε καθυστερήσει οκτώ δεκαετίες. Μάλιστα το σχολείο την αποκάλεσε με το πατρικό όνομά της, με το οποίο είχε φοιτήσει στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και τη φώναξε στο πόντιουμ τελευταία, οπότε καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ενώ, φορώντας τη στολή αποφοίτησης, κράτησε στα χέρια το πτυχίο της.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -