ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η πρώτη πόλη- δάσος θα είναι 100% ενεργειακά και διατροφικά αυτόνομη

Η πρώτη πόλη-δάσος στον κόσμο, από την ιταλική αρχιτεκτονική εταιρεία Stefano Boeri, υπόσχεται πολλά περισσότερα από ανοικτό ουρανό, φύση και θάλασσα, καθώς δημιουργεί την ελπίδα της σωτηρίας του πλανήτη και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Το πρωτότυπο αυτό αστικό κέντρο θα βρίσκεται λίγο έξω από το Κανκούν στο Μεξικό και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η φύση να βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τις καταπράσινες εκτάσεις και τα κτήρια. Το Smart Forest City θα εκτείνεται σε 1.376 στρέμματα γης, σε μια έκταση που είχε προηγουμένως υπολογιστεί για να φιλοξενήσει ένα εμπορικό κέντρο.

Τώρα, 130.000 κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους στην επαναστατική, βιώσιμη πόλη που οραματίστηκε η εταιρία Boeri. Στόχος του Smart Forest City είναι η βιωσιμότητα. Σχεδόν 1.000 στρέμματα έχουν αφιερωθεί σε αυτόν τον καταπράσινο χώρο, ο οποίος θα αποτελείται από 7,5 εκατομμύρια φυτά.Τα 400 είδη που πρόκειται να φυτευτούν έχουν επιθεωρηθεί προσεκτικά από την βοτανολόγο και αρχιτέκτονα τοπίου Laura Gatti και σε κάθε κάτοικο θ’ αντιστοιχούν 2,3 δένδρα! Τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια δεν θα γεμίσουν μόνο τα δημόσια πάρκα και τους ιδιωτικούς κήπους αλλά θα λειτουργήσουν ως μέρος των πράσινων στεγών και προσόψεων που θα κάνουν την πόλη αποδοτική. Στην πραγματικότητα, η ομάδα της Boeri εκτιμά ότι το Smart Forest City θα απορροφήσει 116.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.Το Smart Forest City έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι μια αυτόνομη πόλη, από άποψη τροφής και ενέργειας, μεταξύ άλλων χάρη σε ηλιακά πάνελ και αγροτικές καλλιέργειες με αυτόνομο σύστημα ύδρευσης. Το νερό, συγκεκριμένα, είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο για την πόλη. Όπως έχει προβλεφθεί θα συγκεντρώνεται σε μια τεράστια δεξαμενή στην είσοδο της, όπου θα υπάρχει επίσης μια μονάδα αφαλάτωσης, και θα διοχετεύεται με κανάλια σε ολόκληρο τον αστικό και τον αγροτικό ιστό της.

Μια επιπλέον καινοτομία είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος μεταφοράς σε ώρες αιχμής μέσα στην πόλη. Αυτό συγκεκριμένα θα επιτρέπει στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη της πόλης και να κινούνται γύρω από το αστικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας μόνο εσωτερικούς ηλεκτρικούς και ημιαυτόματους τρόπους μεταφοράς.Προσδοκία των δημιουργών της και όχι μόνο είναι ότι η πόλη θα γίνει ένα κέντρο εκπαίδευσης για τους ερευνητές που μελετούν περιβαλλοντικά θέματα και νέες τεχνολογίες, προσελκύοντας κορυφαίους φοιτητές από το Μεξικό αλλά και άλλες χώρες του κόσμου. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να λειτουργήσει σαν έδρα για τη διενέργεια παγκόσμιων συναντήσεων και διεθνών ομιλιών ακαδημαϊκής ή εταιρικής προέλευσης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button