ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΗΠΑ: Πόλεις θα φωτίσουν ορόσημα σε ελληνικά χρώματα στις 25 Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου 2021, ορόσημα κτίρια και γέφυρες γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανάβουν με το γαλάζιο και το λευκό της ελληνικής σημαίας για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι εμβληματικοί πυλώνες στο LAX, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Λος Άντζελες, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο State Capitol Building στο Σακραμέντο.

Η πρωτοβουλία για τους φωτισμούς ανήκει στις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες (UHAS) που εκπροσωπούν Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, του Προέδρου των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Εταιρειών της Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS).

Η ελληνική σημαία θα υψωθεί για μια ολόκληρη εβδομάδα στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο και στο Δημαρχείο του Φρέσνο.

Το “Pacific Wheel” του Santa Monica Pier θα έχει επίσης μια ειδική, βραδινή παράσταση φωτός στις 25 Μαρτίου. Το γραφείο του υπολοχαγού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη, διαβεβαίωσε επίσης τους διοργανωτές ότι η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο κρατικό Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Στράτο Ευθυμίου στη Βοστώνη, πέντε εμβληματικές γέφυρες σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένης της καλωδιακής γέφυρας Zakim Bridge, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας

Για να γιορτάσουμε τα δισεκατονταετή και για τον εορτασμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στη Νέα Αγγλία, δύο εμβληματικές γέφυρες της Βοστώνης και τρεις άλλες σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες εγκατεστημένες στα τέλη του 19ου αιώνα θα φωτιστούν επίσης με μπλε και άσπρο .

Η Βοστώνη θα φωτίσει τη γέφυρα Zakim Bridge, τη μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, που βρίσκεται δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό στάδιο Boston Celtics. Η άλλη πόλη που θα πάρει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα είναι η αγαπημένη γέφυρα Longfellow, που σχεδιάστηκε από τον μεγάλο αρχιτέκτονα της Βοστώνης Edmund Wheelwright.

Η εμβληματική γέφυρα Longfellow της Βοστώνης και άλλα ορόσημα σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα για να γιορτάσουν τα διακοσαετία το 2021

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ και ο υπολοχαγός κυβερνήτης Κάρυ Πόλιτο, σε μια προσπάθεια να τιμήσουν την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, θα φωτίσουν επίσης γέφυρες στο Λόουελ, το Γουόρτσεστερ και τον Φθλ Ρίβερ, ενώ άλλοι φωτισμοί δημόσιων κτιρίων και δημαρχείων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πολιτεία. Το Μάντσεστερ, το Νιού Χάμσαϊρ θα φωτίσει επίσης το δημαρχείο και βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το φωτισμό της γιγαντιαίας γέφυρας του ποταμού Pisacataqua που συνδέει τις πολιτείες του Νιού Χάμσαϊρ και του Μάιν.

Η γέφυρα του ποταμού Piscataqua, που συνδέει τις πολιτείες του New Hampshire και του Maine

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button