Η Σιγκαπούρη είναι η καλύτερη χώρα για να περάσει κανείς την πανδημία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Σιγκαπούρη εκτόπισε τη Νέα Ζηλανδία από τη θέση του καλύτερου μέρους στον κόσμο για να περάσει κανείς την πανδημία, ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα εμβολιασμού της δεύτερης.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες έχουν ουσιαστικά μηδενικό αριθμό κρουσμάτων, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Σιγκαπούρης έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Επομένως, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές χώρες η ζωή βρίσκεται και πάλι πολύ κοντά στους κανονικούς της ρυθμούς, «η Σιγκαπούρη έχει ήδη χορηγήσει αρκετά εμβόλια ώστε να καλύψει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της», ενώ άλλα κράτη όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ταϊβάν έχουν καθυστερήσεις σε αυτή τη σημαντική πτυχή ελέγχου της πανδημίας, καταλήγει η έκθεση.

Πάντως δεν ήταν μόνο οι εμβολιασμοί που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα: Ορισμένες χώρες, όπως η Πολωνία και ο Καναδάς, έπεσαν στην κατάταξη παρά την ταχύτητα του εμβολιαστικού τους προγράμματος επειδή προχώρησαν σε πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων και τη διάδοση των μεταλλάξεων στον πληθυσμό.

Η κατάταξη του Bloomberg ανανεώνεται κάθε μήνα, ενώ αξιοποιεί αρκετούς ενδείκτες για να βγάλει την ετυμηγορία της, μεταξύ των οποίων και ο αριθμός των κρουσμάτων, ο ρυθμός εμβολιασμού, η κινητικότητα των κοινοτήτων, η ανάπτυξη και το ΑΕΠ για να εκτιμήσει ποιες χώρες έχουν καταφέρει να περιορίσουν με τη μεγαλύτερη επιτυχία τα κρούσματα κορωνοϊού χωρίς να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα για την οικονομία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται για τον υπολογισμό του «σκορ ανθεκτικότητας». Η Νέα Ζηλανδία σημείωσε πτώση της τάξης των 0,1 πόντων στη διάρκεια του μήνα, φτάνοντας στους 79,6, ενώ η Σιγκαπούρη έκοψε το νήμα με διαφορά στήθους στο 79,7. Η βάση δεδομένων του Bloomberg αξιολογεί 52 οικονομίες που πριν την πανδημία ξεπερνούσαν τα $200 δισ.

Η Αυστραλία βρέθηκε στην τρίτη θέση με μικρή απόκλιση από τη Νέα Ζηλανδία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -