ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η συγκλονιστική κίνηση που έκανε ο Μάξιμος για να κρατήσει ασφαλή τον Γιάννη

Ο μικρός Μάξιμος προχώρησε σε μία συγκινητική πράξη για χάρη του Γιάννη, του οποίου η ιστορία έκανε τον πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα κολύμβησης για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Η σελίδα στο Facebook “Η ζωή μου με τον Γιάννη” προσπαθεί να μεταφέρει τις ιστορίες από τη ζωή μιας μητέρας, της Άντας Σταματάτου, με τον ενήλικα αυτιστικό της γιο τον Γιάννη.

Η ίδια πριν λίγο καιρό είχε δώσει το δικό της αγώνα στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργόΚυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου “να αξιολογήσει την απαγόρευση η κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο”.

Εξαιτίας αυτής της ενέργειας το αίτημα έγινε δεκτό και πλέον υπάρχει η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα κολύμβησης για όσους έχουν προβλήματα υγείας και απαιτείται να ασκηθούν. Έτσι, λοιπόν, ο Γιάννης μπορεί να απολαμβάνει την κολύμβησή του.

Η σελίδα έφερε στο “φως” ακόμη μία συγκινητική ιστορία που δείχνει ότι οι πράξεις ανιδιοτέλειας δεν στερεύουν ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας. Συγκεκριμένα ο μικρός Μάξιμος θαυμαστής του Γιάννη και των περιπετειών του προχώρησε σε μία ενέργεια που αξίζει τον σεβασμό όλων.

Με την απόχη του καθάρισε τη θάλασσα που κολυμπάει ο Μάξιμος από τις μέδουσες. Μάλιστα όταν η μητέρα έφτασε στην παραλία με τον Γιάννη καθόταν πάνω σε ένα δέντρο και παρατηρούσε αν του έχει ξεφύγει καμία.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

“Αυτός είναι ο Μάξιμος. Φανατικός θαυμαστής του Γιάννη και αναγνώστης των περιπετειών του! Σήμερα πέρασε όλο το πρωινό του καθαρίζοντας με την απόχη το σημείο που κολυμπάμε με τον Γιάννη από τις μέδουσες. «Για να μην τον ενοχλήσουν άλλο τον Γιάννη οι μέδουσες» είπε στη μητέρα του. Δεν έχει κάνει κάποιος κάτι τόσο συγκινητικό για τον Γιάννη μου όσο αυτή η χειρονομία προσφοράς του Μάξιμου. Παιδί μεγαλωμένο με ενσυναίσθηση. Όταν φτάσαμε στη θάλασσα καθόταν πάνω σε ένα δέντρο στην άκρη του κόλπου ως φρουρός μπας και δει από ψηλά καμιά που του είχε ξεφύγει! Σ´ευχαριστώ Μάξιμε από την καρδιά μου

Δείτε ακόμη:

Γράμμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό

Γράμμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό

Εκδόσεις Καστανιώτη: διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά,εφήβους,νέους

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Σχετικά άρθρα

Back to top button