ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γράμμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό

Η έκκληση μιας μάνας εισακούστηκε και ανοίγει το δρόμο!

Η Άντα Σταματάτου, η μητέρα του Γιάννη, έκανε μια τρέλα ! Έγραψε γράμμα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας! Κι εκείνος της απάντησε. Αμέσως!

Πίσω από την απόφαση εξαίρεσης μετακίνησης σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας, είναι η ιστορία αυτής της μητέρας.

Η Άντα, μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό, άνοιξε το δρόμο στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσφερε ανακούφιση σε χιλιάδες άτομα τα οποία πρέπει να μεταβαίνουν με συνοδούς για το μπάνιο τους στη θάλασσα, να ασκούνται καθημερινά και να μετακινούνται ως μέρος της θεραπευτικής τους διαδικασίας.

Αμέσως μόλις έλαβαν το γράμμα της, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί της και της είπαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να μιλήσει μαζί της μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως και έγινε!

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε προσεκτικά τη μητέρα και ανταποκρίθηκε αμέσως στην έκκληση της, κατανοώντας τη διαφορετικότητα.

Πολλοί πολίτες μιλούν για την αμεσότητα, την ενσυναίσθηση, την ευελιξία, την ταχύτητα στις αντιδράσεις και την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης!

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά μετά από αυτό:

«Σε σχέση με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς, πρέπει να διευκρινίσουμε και να γίνει σαφές ότι αυτοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης.

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκησή τους αυτή, τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό, όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. Παιδιά με αυτισμό, συμπολίτες μας με σκλήρυνση κατά πλάκας, πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας

Η ζωή μου με τον Γιάννη

Διαβάστε την ανάρτηση της Άντας Σταματάτου:

Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες…που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς.
Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό.
Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε.

Έκανα και γω μια τρέλα!
Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook!Ζητώντας του,με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού,να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες,τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.
Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό..
Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε!

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι.
Το εννοώ:ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
Και όχι μόνο:είμαι ευγνώμων.

Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται,και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος.

Ευχαριστώ.

Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά.
Και τον επικεφαλής τους Kyriakos Mitsotakis

 

   https://www.facebook.com/bestnewsgreece/  Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και καθημερινούς Διαγωνισμούς με πολλά δώρα!!! 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button