ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ιταλία: Αγόρασε ένα τρίκυκλο και το μετέτρεψε σε βιβλιοπωλείο

Σε μία περίοδο που η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» ο 26χρονος Αλεσάντρο από την Ιταλία αποφάσισε να αγοράσει ένα τρίκυκλο και να το μετατρέψει σε βιβλιοπωλείο. Την επιχείρηση αυτή ονόμασε «περιπλανώμενες σελίδες».

«Νομίζω ότι η λαϊκή αγορά είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη συνάντησης των ανθρώπων. Οι πολίτες πηγαίνουν για να αγοράσουν λαχανικά, ψωμί και άλλα προϊόντα. Όποτε αναρωτήθηκα γιατί να μην φέρω και βιβλία; Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σπίτι και ένα καλό μυθιστόρημα» δηλώνει ο Αλεσάντρο Μινέλα.

Όμως οι νέοι περιορισμοί έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο των υπαίθριων αγορών. Οπότε ο Αλεσάντρο πηγαίνει τα βιβλία στα σπίτια των πελατών του. Αν και πέρασε δύσκολα, ο Αλεσάντρο δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να ακολουθήσει το παλιό του πάθος. Παρά τους περιορισμούς που πλήττουν την επιχείρηση του, εκείνος χρειάζεται μόνο μερικά βιβλία, ένα τρίκυκλο και αρκετό ενθουσιασμό.

«Μου αρέσει πολύ που οι άνθρωποι συζητούν μαζί μου. Ζητούν την γνώμη μου και μου προτείνουν βιβλία. Δεν αγοράζουν απλά ένα προϊόν, κάτι που θα χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια θα το βάλουν στην άκρη. Επιλέγουν μια ιστορία που θα τους κρατήσει συντροφιά. Εγώ σημειώνω τους τίτλους που μου προτείνουν. Οπότε μπορώ να πω ότι λειτουργούμε συλλογικά» υποστηρίζει ο Αλεσάντρο Μινέλα.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Περιπλανώμενες σελίδες». Ο Αλεσάντρο ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να καλωσορίσει τους φίλους του βιβλίου σε κάποια υπαίθρια αγορά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button