ΖΩΑ

Κάμερα στο κολάρο άγριου λύκου καταγράφει την καθημερινότητα του

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, κατάφεραν να τοποθετήσουν μία μικροσκοπική κάμερα στο κολάρο ενός άγριου λύκου, δίνοντας τους οπτικό υλικό, για πρώτη φορά, από την καθημερινότητα του.

Η κάμερα τοποθετήθηκε από τον οργανισμό Voayagers Wolf Project, αφού πρώτα είχε δοθεί νάρκωση στον λύκο. Το βίντεο καταγράφει τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα κάθε ώρας κατά την διάρκεια της ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν την ζωή ενός λύκου.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι ότι αυτός ο λύκος με τον κωδικό V089, (μοναχικός λύκος) ήξερε πώς να κυνηγά και να πιάνει ψάρια. Μπορεί να δει κανείς ότι τρώει τρία διαφορετικά ψάρια, τα οποία ”ψάρεψε” και έφαγε στο ίδιο σημείο κατά μήκος του ποταμού Ας», αναφέρει ένας από τους επιστήμονες.

Παράλληλα η κάμερα κατέγραψε και απρόσμενες εικόνες, όπως τον λύκο να απολαμβάνει ένα γεύμα με βατόμουρα.

Όπως σχολίασε ο οργανισμός Voayagers Wolf Project με ανάρτηση στον λογαρισμό του στο Twitter, «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λύκοι προτιμούν τα μούρα από το κλασσικά θηράματα τους. Το πιο πιθανό είναι ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η τυπική λεία των λύκων (ελάφια και κάστορες) είναι πιο δύσκολο να τα πιάσουν και έτσι στρέφονται σε μια πηγή τροφής που είναι άφθονη και απαιτεί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button