ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΦΥΣΗ

Κουίζ: Που βρίσκεται αυτός ο μαγευτικός βυθός;

Μα φυσικά δίπλα μας... στη Γλυφάδα!

” Γαλαζοπράσινο τοπίο, πεντακάθαρα νερά, εικόνα σχεδόν τροπική: Αν βάζαμε ένα κουίζ για το που και πότε έχει τραβηχθεί το βίντεο, ελάχιστοι θα το έβρισκαν:

Είναι η Γλυφάδα μας, μόλις χθες!

Με τη βοήθεια νέας γενιάς sea drone, ο βυθός της Γλυφάδας αποκαλύπτεται και είναι μαγευτικός, καθαρός, ένας μικρός υποβρύχιος παράδεισος. Βλέπετε μια ακόμη πανέμορφη πτυχή της πόλης μας, σε βάθος 2,5 μέτρων, ανοιχτά της τρίτης παραλίας μας.

Δεν έχουμε σταματήσει να μετράμε διαρκώς την ποιότητα των υδάτων μας, δεν έχουμε σταματήσει ούτε μέρα να καθαρίζουμε, να εξοπλίζουμε και να νοικοκυρεύουμε την παραλία μας, ώστε να είναι λειτουργική, ασφαλής, φιλόξενη για όλους.
Εκτός από τους τολμηρούς χειμερινούς κολυμβητές, οι υπόλοιποι ας κάνουμε υπομονή λίγους μήνες ακόμα και θα την απολαύσουμε και πάλι!

Ευχαριστούμε τον Γλυφαδιώτη Γαβρήλο Αντζουλάτο και την ομάδα του για τις υπέροχες υποθαλάσσιες λήψεις τους.

Γιώργος Παπανικολάου – Δήμαρχος Γλυφάδας “

Δείτε το βίντεο:

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, δημοσίευσε στη σελίδα του στο fb ένα video από τον γαλαζοπράσινο βυθό της θάλασσας, βάζοντας μας ένα όμορφο κουίζ και προτρέποντας να τον εντοπίσουμε… που αλλού.. στη Γλυφάδα!

Με τη βοήθεια ενός sea drone αποκαλύφθηκε ο μαγευτικός υδάτινος κόσμος που βρίσκεται δίπλα μας, στην Ελλάδα, στην Αττική, στη Γλυφάδα φυσικά!

Σε βάθος 2,5 μέτρων, μας προσφέρουν μία υποβρύχια  βόλτα… ο Γλυφαδιώτης Γαβρήλος Αντζουλάτος και η ομάδα του! Μας συστήνουν το βυθό του τόπου τους και μας παρασύρουν να βουτήξουμε στα καθάρια αυτά νερά ακόμη και το χειμώνα!

Να θυμηθούμε τη θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα που είχε φτάσει μέχρι τη Γλυφάδα, δημιουργώντας πολύ σοβαρό πρόβλημα, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο το παραλιακό μέτωπο, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά, μπορούμε να δούμε την πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι αρμόδιοι , δίνοντας κι ένα φυσικά αισιόδοξο μήνυμα για το περιβάλλον μας, τις ακτές μας, τις θάλασσές μας!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button