Κρήτη: Θεραπεία κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για βρέφος 9 μηνών

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Χάρη στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ένα βρέφος με νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Κρήτη έλαβε θεραπευτική αγωγή που κοστίζει 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η άμεση κινητοποίηση οδήγησε στη σωτήρια χορήγηση του σκευάσματος στο παιδάκι που μάλιστα στις 4 Σεπτεμβρίου έλαβε εξιτήριο. «Ένα βρέφος με νωτιαία μυϊκή ατροφία, ένα σπάνιο νόσημα και ένα φάρμακο που μπορεί να σώσει τη ζωή του ήταν ο στόχος που θέσαμε πριν από δύο εβδομάδες εδώ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ενημερώθηκα άμεσα από τον γιατρό μας, τον παιδονευρολόγο, για το περιστατικό και κινήσαμε τις διαδικασίες γιατί γνωρίζετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη λήψη της θεραπευτικής αγωγής είναι σωτήρια», είπε αρχικά η διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός. Συνεννοήθηκα με τον κ. Κικίλια και τον κύριο Κοντοζαμάνη πήραμε αμέσως την απόφαση να εγκριθεί το σκεύασμα και πολύ γρήγορα ήρθε στην Κρήτη, χορηγήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στο παιδάκι και το βρέφος την επόμενη πήρε εξιτήριο», συμπλήρωσε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -