Κρήτη: Βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 850 ευρώ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Κάτοικος της Κρήτης βρήκε πορτοφόλι με 850 ευρώ που άνηκε σε Γάλλο τουρίστα και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η γυναίκα ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Τι υπέροχη χώρα η Ελλάδα και πόσο καλοί οι Έλληνες» αναφώνησε Γάλλος τουρίστας που κλήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου Κρήτης για να παραλάβει το πορτοφόλι του που περιείχε τα χρήματα για τις διακοπές του στην Κρήτη.

Ο Γάλλος τουρίστας έχασε το πορτοφόλι χωρίς να το αντιληφθεί και δεν πίστευε ότι θα το ξανάβρισκε. Δεν πίστευε δηλαδή ότι όποιος το έβρισκε και έβλεπε το ποσό των 850 ευρώ που περιείχε, θα πήγαινε στην αστυνομία να το παραδώσει.

Το πορτοφόλι βρήκε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Cretapost.gr, μία κάτοικος του Αγίου Νικόλαου, η οποία χωρίς να χάσει λεπτό πήγε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρέδωσε στους αστυνομικούς το πορτοφόλι με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 850 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Γάλλο και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε και του παρέδωσαν το πορτοφόλι του. Μάλιστα θέλησε μέρος του ποσού αυτού να δοθεί στην γυναίκα που το βρήκε η οποία όχι μόνο δεν θέλησε να πάρει τα χρήματα αλλά δεν ήθελε να γίνει γνωστή και η ταυτότητα της.

Την πράξη ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας έκανε γνωστή ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Μια καλή πράξη έγινε και σήμερα ! Μια γλυκύτατη γυναίκα μόνιμη κάτοικος Αγίου Νικολάου βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομία ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ! Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας Γάλλος που έχει επισκεφτεί τον τόπο μας για διακοπές να δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του. Μόλις έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων και αποδείχτηκε ότι του ανήκει , του το παραδώσαμε. Συγκινημένος ήθελε να της δώσει μέρος του χρηματικού ποσού πλην όμως του είπαμε ότι η γυναίκα δεν επιθυμεί τίποτα. Αυτό είναι η Ελλάδα μας , αυτό είναι η Κρήτη μας , η ανθρωπιά μας , η εντιμότητα , η φιλοξενία και το φιλότιμο ! Έτσι θα πάμε μπροστά ! Όλα τα άλλα κακώς κείμενα που κάποιες φορές συμβαίνουν απλά δεν τα συμμερίζομαι ! Άξια και θερμά συγχαρητήρια στην γλυκύτατη αυτή γυναίκα!».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -