ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δύο σπουδαίες υποδομές για παιδιά στον Δήμο Γλυφάδας

Δύο πρότυπες υποδομές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών της Γλυφάδας, δημιουργούνται σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας από το Υπουργείο Εργασίας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ένας σύγχρονος παιδικός σταθμός και ένα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα οικοδομηθούν σύντομα στο μεγάλο γωνιακό οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Οινόης. Ο παιδικός σταθμός θα προστεθεί στη σειρά των πρότυπων υποδομών για παιδάκια προσχολικής ηλικίας που έχουν κατασκευαστεί στην πόλη.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προορίζεται να γίνει ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Θα είναι το δεύτερο σπίτι τους.Στόχος, μέσα από τις κατάλληλες υποδομές να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών με ειδικές ανάγκες και να οδηγηθούν στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ίδια όσο και για τις οικογένειές τους. Μέσα από τις δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης θα τονωθεί η ομαδικότητα και η συνεργασία, θα αναπτυχθούν δεξιότητες της καθημερινής ζωής, ενώ παράλληλα θα διευκολυνθούν οι γονείς να προσέρχονται απρόσκοπτα στην εργασία τους.

«Μια πραγματικά πολύ σπουδαία είδηση για τη Γλυφάδα: Δύο ολοκαίνουργιες πρότυπες υποδομές για τα παιδιά μας θα δημιουργηθούν σύντομα, σε κεντρικό σημείο του Δήμου μας, σε οικόπεδο που μας παραχώρησε το Υπουργείο Εργασίας για το σκοπό αυτό ! Ένα οικόπεδο που παρέμενε δυστυχώς αναξιοποίητο για δεκαετίες, έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων (στη συμβολή των οδών Πανδώρας & Οινόης), θα φιλοξενεί σύντομα εκατοντάδες παιδιά, αφού εκεί θα γίνει:

α) Ένας πρότυπος δημοτικός παιδικός σταθμός και

β) Ένα ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) για παιδιά ΑμεΑ, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.Και προσθέτει: «Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με την οποία συναντηθήκαμε χθες και συζητήσαμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου. Η υφυπουργός στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, χάρη σε εκείνη ολοκληρώθηκε τόσο άμεσα η διαδικασία και απέδειξε και πάλι ότι έχει γνήσιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά και τις ανάγκες τους. Βάζουμε άμεσα μπροστά τις μελέτες και όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να τρέξει γρήγορα το έργο της κατασκευής του παιδικού σταθμού και του ΚΔΑΠ. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button