Ένα πέπλο μυστηρίου περιβάλλει τον πρόσφατο εντοπισμό του καλύμματος μιας σαρκοφάγου κάτω από το πεζοδρόμιο του Καθεδρικού Ναού του Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία, κατά την εκτέλεση οδικών έργων.

Η ανακάλυψη του αντικειμένου αυτού, που χρονολογείται στην Ύστερη Αρχαιότητα, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν με ακρίβεια αν κάτω από την εκκλησία βρίσκεται μια ολόκληρη λάρνακα, η οποία, σύμφωνα με την αρχαιολόγο Κάρμεν Μπούτιγκαν, ίσως είχε θαφτεί εξ αρχής στο συγκεκριμένο σημείο ή μεταφέρθηκε εκεί από αλλού. Φυσικά, ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερες. Παράλληλα, άγνωστη εξακολουθεί να είναι και η ταυτότητα του νεκρού με τον οποίο συνδέεται το εύρημα.
Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η πραγματοποίηση αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή εντός των επόμενων ημερών αποτελεί μονόδρομο για τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, με στόχο πάντα την αποκάλυψη μιας ακόμα ενδιαφέρουσας ιστορικής αλήθειας στην Κροατία.
Πηγή πληροφοριών: Archaeology Magazine
Πηγές φωτογραφικού υλικού: www.telegram.hr, www.thedubrovniktimes.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΔΩ







