Λαχανόρυζο λεμονάτο με 4 +2 μυστικά επιτυχίας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Λαχανόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, παραδοσιακό και υγιεινό, με μυστικά επιτυχίας που θα το απογειώσουν!

Υλικά για 6-8 μερίδες
1 λάχανο μεγάλο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
100 ml λάδι ελαιόλαδο
1 1/2 λίτρο περίπου ζωμό ή νερό (με κύβο εάν θέλετε)
200 γρ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ ή μακρύκοκκο
αλατοπίπερο
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό λεμόνι
1 τρυφερό πράσο κομμένα σε χοντρές φέτες
1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
2 κλων. σέλερι ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Στο μισό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, κατόπιν προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει, το πράσο, το σέλερι και το καρότο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Σιγομαγειρεύουμε για 15′-20′.
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μυστικά επιτυχίας για νόστιμο λαχανόρυζο λεμονάτο χυλωμένο και σπυρωτό

  1. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά και ενώ βράζει το λαχανόρυζο, προσθέτουμε μία κούπα κρύο νερό και αφήνουμε να συνεχίσει το βρασμό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές εώς το τέλος.
  2. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο γιαούρτι ή φέτα.
  3. Μην ψιλοκόβετε το λάχανο, το πράσο και το κρεμμύδι. Αφήστε μεγάλα κομμάτια ώστε να υπάρχουν διαφορετικές υφές στο φαγητό και να μην λιώνουν τα λαχανικά στο βράσιμο.
  4. Το λαχανόρυζο δεν χρειάζεται να έχει πολλά υγρά. Δεν πρέπει να θυμίζει σούπα. Πρέπει να έχει λίγο ζουμί.

+1. Προαιρετικά, μπορείτε να το φτιάξετε και με κιμά. Σοτάρετε κιμά πριν από τα λαχανικά και συνεχίστε κανονικά την εκτέλεση.

+2. Επίσης, προαιρετικά μπορείτε να το φτιάξετε και με λουκάνικο, το οποίο το κόβετε σε κομμάτια και το σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι. Το αφαιρείτε και έπειτα το προσθέτετε στο τέλος όταν σερβίρετε.


 

⇒ Zεστή σοκολάτα με γλυκιά κολοκύθα (vegan)

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -