ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Las Mambas Negras: Οι ηρωίδες που σώζουν απειλούμενα είδη στην Αφρική

Στην Αφρική 33 γυναίκες είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να σώσουν απειλούμενα είδη από λαθροκυνηγούς και είναι γνωστές ως Las Mambas Negras (Black Mambas).

Το όνομα Las mambas Negras είναι υπαινιγμός για το φίδι που κατατάσσεται δεύτερο ως το πιο δηλητηριώδες στον κόσμο και που κατοικεί σε διάφορες περιοχές της  Αφρικής.

Τι φροντίζουν; Κυρίως ρινόκερους. Υπάρχει ένας πόλεμος με πρωταγωνιστές λαθροκυνηγούς που σκοτώνουν το είδος πωλώντας τα κέρατά του στη μαύρη αγορά. Μόνο το 2017, κυνηγήθηκαν 1.028 ρινόκεροι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Αφρικής, μια χώρα όπου ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερων.

Το κύριο μέλημα αυτών των γυναικών είναι η προστασία της φύσης, η διασφάλιση ότι οι μελλοντικές γενιές μπορούν να συναντήσουν ρινόκερους και άλλα είδη ζώων στην άγρια ​​φύση. Οι Las Mambas Negras δεν χρησιμοποιούν όπλα στις μάχες τους. Αντίθετα, διεξάγουν επιχειρήσεις από την ξηρά , μέσω περιπολιών, για την απομάκρυνση παγίδων, τη συλλογή πληροφοριών και την παρακολούθηση των στρατοπέδων λαθροθηρίας.

Η επιτυχία αυτών των γυναικών είναι τέτοια που αναπτύχθηκε το πρόγραμμα Black Mambas Bush Babies , όπου συνεργάζονται με κopίτσια και αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, από σχολεία της περιοχής, προσφέροντας μαθήματα ευαισθητοποίησης για την φροντίδα του είδους.

Με αυτές τις ενέργειες, έχουν ήδη αναγνωριστεί ως ηρωίδες στις κοινότητές τους και έχουν γίνει οι βασίλισσες της ζούγκλας .

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button