ΖΩΑ

Τι κοινό χαρακτηριστικό έχουν τα κοάλα με τους ανθρώπους;

Αν σας ζητηθεί ποτέ να δώσετε κάποια παραδείγματα ζώων με τα οποία μοιραζόμαστε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως άνθρωποι, η πιο κλασική απάντηση από τους περισσότερους θα ήταν σίγουρα οι χιμπατζήδες, οι γορίλες, ίσως ακόμη και πλάσματα όπως τα δελφίνια.

Τα κοάλα, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα βρισκόντουσαν ψηλά στη λίστα ακόμη κι αν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα με τους ανθρώπους.

Το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των κοάλα με τους ανθρώπους

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει το grunge.com, έχουμε περισσότερα κοινά με αυτά από ό,τι νομίζατε. Και εξαιτίας αυτών των ομοιοτήτων τα χαριτωμένα μικρά ζώα που μοιάζουν με τρελό επιστήμονα μπορούν να μας διδάξουν πράγματα για το σώμα μας και πώς μπορούμε να το φροντίζουμε καλύτερα.

Οι New York Times, για παράδειγμα, σημειώνουν ότι ένα κοινό πράγμα που έχουν οι άνθρωποι με τα κοάλα είναι ότι και τα δύο είδη μπορούν να υποφέρουν από τα συμπτώματα των χλαμυδίων. Οι ερευνητές μελετούν τα χλαμύδια στα κοάλα, όχι μόνο για να ανακουφίσουν τον πόνο των ζώων, αλλά και για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη εμβολίου για τον άνθρωπο. Αλλά το ΣΜΝ που μας συνδέει με τα κοάλα δεν είναι το μόνο κοινό πράγμα με αυτούς τους χαριτωμένους κατοίκους της Αυστραλίας. Ούτε είναι και πολύ περίεργο, καθώς τα χλαμύδια είναι εξαιρετικά συνηθισμένα στο ζωικό βασίλειο, αφού έχουν εντοπιστεί σε ψάρια και βατράχους, ακόμη και σε μικρούς παπαγάλους.

Το άλλο κοινό και περίεργο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κοάλα με τους ανθρώπους, λοιπόν, σύμφωνα με το New Scientist, είναι ότι τα κοάλα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα που είναι όλα πανομοιότυπα με τα δικά μας. Αλλά κανένα δακτυλικό αποτύπωμα κοάλα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με οποιοδήποτε ανθρώπινο, φυσικά. Όπως το δικό μας, κάθε δακτυλικό αποτύπωμα κοάλα είναι εντελώς μοναδικό. Παρόλα αυτά, είναι τόσο παρόμοια με τα δικά μας που είναι πολύ πιθανό η αυστραλιανή αστυνομία να έχει αποτυπώματα στις βάσεις δεδομένων της που ανήκουν σε κοάλα, και όχι σε ανθρώπους!Ο λόγος που είναι περίεργο το γεγονός ότι τα κοάλα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα παρόμοια με τον άνθρωπο είναι επειδή ο τελευταίος μας σύνδεσμος στο εξελικτικό δέντρο έζησε πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς γιατί τα κοάλα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά πιστεύεται ότι οι κορυφογραμμές των δακτυλικών αποτυπωμάτων βοηθούν στην αύξηση της ευαισθησίας.

Αρκετά επιλεκτικά στο φαγητό τους, τα κοάλα μπορεί να ανέπτυξαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τα καλύτερα φύλλα ευκαλύπτου με την αίσθηση της αφής τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button