«Leaf Hut»: Μια καλύβα από πεσμένα φύλλα που υμνεί το φθινόπωρο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο UMA με έδρα τη Στοκχόλμη έκανε το επόμενο βήμα, μετά την καλύβα από χιονόμπαλες, την καλύβα από κουκουνάρια και την καλύβα από μανιτάρια, παρουσιάζοντας τη «Leaf Hut», την καλύβα από φύλλα.

Το πέσιμο των φύλλων στα τέλη του φθινοπώρου είναι συνδεδεμένο με το τέλος της εποχής, «όταν τα έπιπλα κήπου μπαίνουν σε αποθήκη για τον χειμώνα», εξηγούν Σουηδοί αρχιτέκτονες.

Ένα από τα έπιπλα κήπου που ετοιμάζεται να πάρει την άγουσα για την αποθήκη είναι το τραμπολίνο, από το οποίο αν αφαιρεθεί η επιφάνεια αναπήδησης και το δίχτυ ασφαλείας μένει ένας γυμνός ατσάλινος σκελετός.Οι αρχιτέκτονες του UMA, περιέβαλαν τον γυμνό σκελετό του τραμπολίνου με ένα εξωτερικό συρμάτινο δίχτυ χρησιμοποιώντας τα ίδια ελατήρια τα οποία τον συνέδεαν με την επιφάνεια αναπήδησης. Με την ίδια τεχνική, προσέθεσαν και ένα εσωτερικό συρμάτινο δίχτυ, οικοδομώντας τοιχώματα. Με πένσα, έκοψαν είσοδο και πρόσθεσαν στέγη. Στην είσοδο, προσάρμοσαν σκαλίτσα.

Με το που κατασκεύασαν τον σκελετό της καλύβας, άρχισαν να γεμίζουν τα τοιχώματα με πεσμένα φύλλα. Επιδίωξαν να μαζέψουν φύλλα σφένδαμου ως επί το πλείστον, καθώς είναι μεγάλα και όλο χρώματα.

«Περιμέναμε έως την πρώτη καταιγίδα του φθινοπώρου ώστε μόλις να είχαν πέσει τα φύλλα που θα μαζεύαμε και να ήταν όσο το δυνατόν πιο ξερά, και πηγαίναμε με τσουγκράνα από δέντρο σε δέντρο και μαζέψαμε σακούλες με φύλλα με τα οποία παραγεμίσαμε τη δομή» αφηγήθηκαν.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -