Αυτό είναι το Best κέικ λεμονιού. Πανεύκολο και ζουμερό Lemon Cake και είναι απίστευτα νόστιμο. Mια κλασική, εύκολη και αφράτη συνταγή για κέικ λεμόνι με γλάσο.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ)
Μια πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις).
Χτυπάς με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζεις το χτύπημα.
Προσθέτεις το γιαούρτι.
Προσθέτεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζεις το αλεύρι με το μπέικιν (αν δεν είναι έτοιμο) και το αλάτι και τα ρίχνεις στο μείγμα. Ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρεις το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
Ψήνεις για 45–50 λεπτά (κάνε το τεστ με το μαχαίρι – πρέπει να βγαίνει καθαρό).
Αφήνεις το κέικ να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Ανακατεύεις την άχνη με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει παχύρρευστο, λευκό γλάσο.
Το περιχύνεις πάνω στο κρύο κέικ και αφήνεις να στεγνώσει.
Lemon Cake