Λιθουανία: Μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία.

«Από σήμερα η εταιρική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα φέρει ένα σημείωμα που θα τιμάει τους αγώνες της Ουκρανίας και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος κατά του ειρηνικού ουκρανικού έθνους όταν γράφουν το όνομα αυτού του δρόμου», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Βίλνιους, Remigijus Simasius.

Ο δήμαρχος της λιθουανικής πρωτεύουσας είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία διαμαρτυρίας αυτή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι την Τετάρτη (10/3) εργαζόμενοι στον Δήμο εγκατέστησαν δύο νέες πινακίδες, με την ονομασία στα λιθουανικά και τα ουκρανικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Βίλνιους χρησιμοποιεί πινακίδες και σύμβολα για να στείλει κάποιο μήνυμα στη Ρωσία. Το 2018, η πόλη μετονόμασε μια πλατεία έξω από τη ρωσική πρεσβεία, δίνοντάς της την ονομασία Boris Nemtsov, από τον επιστήμονα και αντιπολιτευόμενο της Μόσχας που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο το 2015, από άγνωστους δράστες.

Την περασμένη εβδομάδα και η Λετονία προχώρησε στη μετονομασία οδού, ονομάζοντας το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας στη Ρίγα «οδό ανεξάρτητης Ουκρανίας». 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -