ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μάλτα: Πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφθούν το καλοκαίρι

Η Μάλτα φέτος προσφέρει μετρητά προκειμένου να την επισκεφθούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Καθ′ όλη την διάρκεια της πανδημίας, οι τουριστικοί προορισμοί παρουσιάζουν όλο και πιο δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να προσελκύσουν ταξιδιώτες. Από τη Σικελία, η οποία ανακοίνωσε σχέδια για επιδότηση ταξιδιών με έκπτωση, στην Κύπρο, η οποία προσέφερε δωρεάν διακοπές εάν διαγνωστούμε με κορωνοϊό, κατά την παραμονή μας εκεί. 

Τελευταία και πιο πρόσφατη δημιουργική πρόταση είναι αυτή της Μάλτας, αφού προσφέρει μετρητά προκειμένου να το επισκεφθούμε το φετινό καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν, ο Οργανισμός Τουρισμούς της Μάλταςθα δώσει χρήματα σε κάθε ταξιδιώτη για κράτηση τριών διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Με το σχέδιο να είναι κλιμακωτό: Θα λάβουμε 100 ευρώ ανά άτομο για κράτηση σε ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 75 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και 50 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Το συγκεκριμένο τουριστικό πλάνο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσά αυτά διπλασιάζονται καθώς τα ξενοδοχεία δίνουν και εκείνα τα αντίστοιχα χρήματα για κάθε κράτηση. Με άλλα λόγια για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων το συνολικό ποσό που θα λάβουμε ανέρχεται στα 200 ευρώ. Αν μάλιστα επισκεφθούμε το νησάκι Γκόζο θα λάβουμε επιπλέον ένα 10%.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Τουριστικό Οργανισμό της Μάλτας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 27% της οικονομίας της χώρας.

Το 2019, 2,7 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 80% κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ο διεθνής τουρισμός βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Κλέιτον Μπαρτόλο. Συνολικά, το πρόγραμμα θα κοστίσει στην Μάλτα περίπου 3.500.000 ευρώ (περίπου 4,1 εκατομμύρια δολάρια).

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button