Μαθητές λυκείου έφτιαξαν εκπαιδευτικό site για μαθητές δημοτικού

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τρεις μαθητές λυκείου δημιούργησαν εκπαιδευτικό site ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές δημοτικού εν μέσω πανδημίας.

Οι τρεις μαθητές έβλεπαν τα αδέλφια τους να περνούν ατελείωτες ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και αποφάσισαν να τα βοηθήσουν αλλάζοντας με δημιουργικό τρόπο την καθημερινότητα τους. Μια ομάδα εννιά μαθητών και μαθητριών λυκείου, η Εdu4Kids, δημιούργησε website και βοήθησε εκατοντάδες μαθητές του δημοτικού να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα τους εν μέσω πανδημίας, αλλά και να αντιμετωπίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, τον εγκλεισμό και την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, μαθητής τρίτης λυκείου, δημιούργησε κάποια κουίζ για να βοηθήσει τα αδέλφια του.
«Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, άρχισα να κάνω κάποια τεστ για να βοηθήσω τα αδέλφια μου και τη μητέρα μου που είναι δασκάλα και ήθελε να τα στέλνει στους μικρούς μαθητές της. Τα τεστ αυτά άρεσαν πάρα πολύ στους μαθητές, το ίδιο και στα αδέλφια μου», αναφέρει ο Κωνσταντίνος.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε υποστηρικτές και δύο ακόμα συμμαθητές του. «Αποφασίσαμε μαζί με τον Δημήτρη Γραικό και τον Ντανιέλ Κοτόρρι, να δημιουργήσουμε το δικό μας εκπαιδευτικό website, στο οποίο θα ανεβάζαμε αυτά τα τεστ με βάση την ύλη που υπάρχει σε κάθε τάξη και πήγε πάρα πολύ καλά».

Οι τρεις συμμαθητές και φίλοι, φέτος είναι στην τρίτη λυκείου και όλοι έχουν περάσει με πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Ο Κωνσταντίνος επιθυμεί να σπουδάσει χημικός μηχανικός, ο Δημήτρης βιολογία και πολιτικές επιστήμες και ο Ντάνιελ φυσική και πολιτικές επιστήμες.

«Η εκπαίδευση δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε, διότι ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά εν μέσω πανδημίας», διευκρινίζει ο Δημήτρη Γραικός και ο Ντανιέλ Κοτόρρι περιγράφει πως έβλεπε τον αδελφό του να παίζει συνέχεια βιντεοπαιχνίδια και όπως εξομολογείται, «ήταν μια εικόνα που δεν ήθελα να βλέπω και έτσι ξεκινήσαμε αρχικά για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας και στη συνέχεια το σχολείο μας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μας βοήθησε να το αναπτύξουμε πολλά βήματα παραπέρα».

«Πέρυσι στο πρώτο web site που δημιουργήσαμε, είχαμε 2000 προβολές και 800 συνδρομητές και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα και αποφασίσαμε να προσθέσουμε και αλλά παιδιά στην ομάδα. Έτσι ήρθαν και έξι κορίτσια της δευτέρας λυκείου που ήθελαν να βοηθήσουν και δημιουργήσαμε ένα νέο web site πολύ πιο ωραίο και εύκολο για τους μαθητές χρήστες, με καινούργια τεστ στα μαθηματικά, στη γλώσσα, στη φυσική και στη μελέτη περιβάλλοντος, αγγλικά σε όλες τις τάξεις και τεστ στα βασικά επίπεδα στα γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά» εξηγούν τα μέλη της ομάδας Εdu4Kids.

Όπως λένε, «το εγχείρημα αυτό δεν θα σταματήσει, εμείς θα φύγουμε για σπουδές στη Αμερική, ωστόσο θα το συνεχίσουν τα παιδιά που θα πάνε στην τρίτη λυκείου. Θα ωφελήσει τα παιδιά του δημοτικού και εν μέσω καραντίνας αλλά και όταν όλα αυτά τελειώσουν, διότι πάντα βοηθάει να κάνεις επανάληψη στην ύλη σου και να μπαίνεις στο γυμνάσιο πιο προετοιμασμένος».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -