ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με ειδική σήμανση οι ράμπες στην Αθήνα για αποτροπή της αντικοινωνικής στάθμευσης

Σε ειδική σήμανση, όπου υπάρχουν ράμπες, προχωρά ο δήμος Αθηναίων με στόχο την αποτροπή της αντικοινωνικής στάθμευσης και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα αλλά και συνολικά των πεζών.

Το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει τον έντονο και εμφανή χρωματισμό με ειδική σήμανση (κίτρινα εικονίδια) της ασφάλτου. Σύμφωνα με τον δήμο, ήδη έχει γίνει σήμανση 200 τέτοιων σημείων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα και μεταξύ άλλων στο εμπορικό τρίγωνο, στην Πλάκα, στο Κουκάκι, στο Παγκράτι, στον Άγιο Θωμά, στο Κολωνάκι, στην Πλατεία Αμερικής, στην Πλατεία Κολιάτσου, στον Κολωνό κ.α.

«Κάνουμε παρεμβάσεις που δημιουργούν μία Αθήνα πιο ανοιχτή, πιο ανθρώπινη. Μία πόλη που όταν λέει ότι δεν αποκλείει κανέναν, το εννοεί», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Ειδική σήμανση στις ράμπες της Αθήνας. Ήδη ολοκληρώθηκε σε 200 σημεία και προχωράμε σε όλη την Αθήνα. Γιατί αυτή η πόλη θέλει να είναι ανοιχτή για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για τα καροτσάκια, για όλους. Και το εννοεί.» Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook.


Σχετικά άρθρα

Back to top button