ΖΩΑ

Merlin Bird ID: Η εφαρμογή που αναγνωρίζει το κελάηδισμα των πουλιών

Το Merlin Bird ID είναι μια εφαρμογή που ακόμα και με μια φωτογραφία μπορεί να αναγνωρίσει το κελάηδισμα των πουλιών.

Το πανεπιστήμιο Cornell «ζήλεψε» την εφαρμογή Shazam και δημιούργησε ένα αντίστοιχο app αναγνώρισης – όχι τραγουδιών αλλά κελαηδίσματος πουλιών, το Merlin Bird ID.

Το εργαστήριο ορνιθολογίας του πανεπιστημίου αναβάθμισε την εφαρμογή Merlin για κινητά, θέλοντας να βοηθήσει τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες παρατηρητές πουλιών.Η δωρεάν εφαρμογή υποστηρίζεται από ένα επιπλέον χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης, το Sound ID, που επιτρέπει στον χρήστη να ηχογραφεί το κελάηδισμα ενός πουλιού για να αναγνωρίσει σε ποιο είδος ανήκει.

Εκτός από το κελάηδισμα, το Merlin Bird ID επιτρέπει την αναγνώριση και με φωτογραφίες των πουλιών σε πραγματικό χρόνο. Απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις όπως για τα βασικά χρώματα, το μέγεθος και την περιοχή που εντοπίστηκε, το app βοηθά στην ταυτοποίηση ενός εκατομμυρίου πουλιών.«Οι χρήστες επιτέλους μπορούν να μάθουν το όνομα των πουλιών που έχουν δει ή ακούσει στο παρελθόν, αλλά ως τώρα δεν μπορούσαν αναγνωρίσουν. Είναι ενθουσιασμένοι», λέει ο συντονιστής του πρότζεκτ, Drew Weber.

«Όπως με τα περισσότερα ζώα, συγκεκριμένα πουλιά είναι πιο εύκολο να αναγνωριστούν από το κελάηδισμά τους σε σχέση με άλλα», εξηγεί ο ερευνητής μηχανικός Grant Van Horn. Υπάρχουν όμως και πουλιά που μιμούνται άλλα κελαηδίσματα. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button