ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η γέφυρα του Μικελάντζελο πέταξε για λίγο πάνω από τον Τίβερη

Η Ponte Farnese, ή αλλιώς η γέφυρα που δεν χτίστηκε ποτέ, πέταξε για λίγο πάνω από τον ποταμό Τίβερη κοντά στον Ponte Sisto.

Για να καταλάβει κανείς πώς και γιατί ένα κομμάτι μια ανύπαρκτης γέφυρας αιωρείται πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού, θα πρέπει να ανατρέξει στον 16ο αιώνα και τα σχέδια του Πάπα Παύλου του Γ’ να χτίσει μια γέφυρα που να συνδέει την έπαυλη Palazzo Farnese με τους κήπους της Villa Farnesina στην απέναντι όχθη. Το έργο ανατέθηκε στον ιδιοφυή Μικελάντζελο αλλά μετά τον θάνατο του αναγεννησιακού καλλιτέχνη, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στις αρχές του Ιουλίου όμως, ο Γάλλος καλλιτέχνης Olivier Grossetête «διόρθωσε» για λίγο την άδοξη ανυπαρξία της γέφυρας, κατασκευάζοντας μια δική του «ιπτάμενη γέφυρα» 18 μέτρων, από χαρτόνι, με την βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, παιδιών και μαθητών. Στις 13 Ιουλίου, όταν ο ήλιος έδυσε, το installation υλοποιήθηκε πάνω από τον Τίβερη μέσα σε δυνατό, τεχνητό φως – ένα απίθανο πέρασμα που δεν στεκόταν σε καμιά από τις δύο όχθες.

Δείτε το εντυπωσιακό θέαμα παρακάτω:

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button