ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Tη Δευτέρα ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το Αμαξοστάσιο ως το σταθμό «Συντριβάνι».

Σύμφωνα με το GRTimes, χθες ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτροδότησης της Γραμμής 1 του Μετρό Θεσσαλονίκης και μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί και η ηλεκτροδότηση της Γραμμής 2, αφού προηγουμένως γίνει ο έλεγχος περιτυπώματος συρμού.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η Aττικό Μετρό Α.Ε., πρόκειται να δημοπρατήσει την προμήθεια 15 συρμών για την Επέκταση Καλαμαριάς, εργολαβία ανεξάρτητη από αυτής της Βασικής Γραμμής.

Σημειωτέον ότι ήδη έχουν παραληφθεί οι 14 από τους 18 συρμούς που θα κινούνται στη βασική γραμμή, ενώ ο 15ος συρμός θα παραληφθεί στις επόμενες λίγες ημέρες. Ως το τέλος Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και οι 18 driverless συρμοί του Μετρό.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η σιδηροδρομική επιδομή έχει στρωθεί μέχρι και το σταθμό «Αγία Σοφία», ενώ στην παρούσα φάση οι εργασίες συνεχίζονται με κατεύθυνση το σταθμό «Βενιζέλου». Θεωρείται βέβαιο ότι η επιδομή θα έχει κατασκευαστεί ως τον τερματικό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτό που όμως θα παρατηρήσουν οι Θεσσαλονικείς και θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά τους, στο επόμενο διάστημα, είναι ο μεγάλος περιορισμός των εργοταξιακών καταλήψεων από την περιοχή του σταθμού «Πανεπιστήμιο» και προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button