Το Λούβρο ανοίγει τις πόρτες του για πρωινά μαθήματα χορού και γυμναστικής

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι να πλησιάζουν, μουσεία και γκαλερί σε όλη τη Γαλλία ανταγωνίζονται για να διοργανώσουν εκθέσεις με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μία από τις προτάσεις του Λούβρου είναι ένα ωριαίο μάθημα χορού και γυμναστικής μέσα στο κτίριο του μουσείου υπό τον τίτλο «Courez au Louvre», που σημαίνει «Τρέξτε στο Λούβρο».

Το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στον κόσμο και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων «μετατρέπεται» για λίγες ώρες σε γυμναστήριο. «Το μουσείο φαινόταν ένα φυσικό γυμναστήριο προπόνησης», εξήγησε στους New York Times ο διευθυντής παραστατικών τεχνών του Λούβρου, Luc Bouniol-Laffont.

Το Λούβρο -με τουλάχιστον 33.000 έργα τέχνης να εκτίθενται, σε μια έκταση που αγγίζει τα 60.600 τετραγωνικά μέτρα – είναι τόσο μεγάλο που το προσωπικό φοράει παπούτσια τρεξίματος για να καλύψει τις 400 αίθουσές του, οι οποίες αν τοποθετηθούν σε μία ευθεία ξεπερνούν τα 14 χιλιόμετρα. Και η σωματική άσκηση θα προσέφερε μια διαφορετική σύνδεση με ορισμένα από τα 33.000 έργα.

«Δεν είναι το πνεύμα που κοιτάζει, είναι το σώμα», σημείωσε ο Luc Bouniol-Laffont και πρόσφερε στον χορογράφο Mehdi Kerkouche, μια ξενάγηση με τους επιμελητές του Λούβρου, καθώς και το ελεύθερο να σχεδιάσει τα μαθήματα χορού και γυμναστικής με την εξής μία μικρή παράκληση:

«Ξεχάστε για μια φορά τη Μόνα Λίζα. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να δείτε» είπε χαρακτηριστικά. Τα μαθήματα – με τιμή 38 ευρώ για τους ενήλικες, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαΐου – εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα από την ώρα που διατέθηκαν στο διαδίκτυο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η χρονική στιγμή, κι αυτό διότι ο χορός ξεκινά μια ώρα πριν ανοίξει το Μουσείο του Λούβρου. Κάθε πρωί, περίπου 60 τυχεροί, χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 30 ατόμων, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ιδιωτική προβολή που συνήθως απολαμβάνουν μόνο οι Beyoncé και Jay-Z.

«Δεν υπάρχουν τεράστιες ουρές, δεν υπάρχει πιεστικό πλήθος, δεν υπάρχουν selfie-sticks: Είχαμε το Λούβρο για τον εαυτό μας» λέει για την εμπειρία της η δημοσιογράφος των ΝΥΤ, Κάθριν Πόρτερ, καθώς που συμμετείχε σε ένα από τα πρωινά μαθήματα χορού.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -