ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια εφαρμογή που βοηθάει ανθρώπους με αυτισμό να κοινωνικοποιηθούν

Μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για άτομα με αυτισμό και ειδικές ανάγκες και που σίγουρα στο μέλλον θα αποτελέσει έμπνευση για παρόμοιες εφευρέσεις.

Η Juliana Fetherman, η δημιουργός της εφαρμογής εμπνεύστηκε την ιδέα από τον 22χρονο αδελφό της που έχει αυτισμό. Ο Michael εδώ και πολλά χρόνια ένιωθε μόνος και λυπημένος καθώς δεν είχε φίλους και η αδελφή του ένιωθε άσχημα να τον βλέπει να κάθεται συνέχεια μόνος στο σπίτι. Ο αδελφός της δεν έχει τις κοινωνικές δεξιότητες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δυσκολεύεται περισσότερο από τον καθένα μας να δημιουργήσει φιλίες.εφαρμογήΈτσι, η αδελφή του πήρε την απόφαση να δημιουργήσει αυτή την εφαρμογή, που ονομάζεται «Making Authentic Friendships (MAF)». Τα αρχικά του ονόματος μάλιστα είναι και τα αρχικά του ονόματος του αδελφού της. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να φέρει σε επαφή άτομα άνω των 13 ετών με ειδικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και την τοποθεσία. Το «Making Authentic Friendships» είναι διαθέσιμο ήδη σε 50 πολιτείες της Αμερικής και σε 45 χώρες και μπορεί να το κατεβάσει κάποιος που έχει είτε Android είτε iOS.

Η Juliana ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και έχει σκοπό να αφιερώσει την καριέρα της στο να βρει τρόπους να καλυτερεύσει τη ζωή των ατόμων με αυτισμό και με άλλες ειδικές ανάγκες.

Εμείς, με τη σειρά μας να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη εφαρμογή να είναι διαθέσιμη σύντομα και στην Ελλάδα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button