Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί από σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από σήμερα στις 15:00, έως τις 19:00. Αύριο, Τρίτη, θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη, από τις 10:00, έως τις 14:00. Την ίδια ημέρα στις 15:00 θα ακολουθήσει η «τελετή αποχαιρετισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, η σορός του μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου τελικά θα ταφεί, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη. Την Πέμπτη (9/9), στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Μετά τον θάνατο του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη προέκυψε ζήτημα για τον τόπο ενταφιασμού του, θέμα για το οποίο υπήρξε και δικαστικό «μπλόκο». Την Παρασκευή, το Πρωτοδικείο εξέδωσε διάταξη που απαγόρευε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος.

Μετά την απόφαση να γίνει τελικά σεβαστή η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, πλέον αποκτά τυπικό χαρακτήρα η συζήτηση για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ήταν η πρόθεση του συγγενικού περιβάλλοντος του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί ο μουσικοσυνθέτης στο Βραχάτι Κορινθίας.

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά ο γιος του μουσικοσυνθέτη, Γιώργος, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αψηφήσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια», έγραψε ο Γιώργος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του.

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. «Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει», σημείωσε ακόμη.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -