ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος πρόσφυγας από το Ιράκ έμαθε αρχαία ελληνικά

Με μεγάλη ευκολία έμαθε αρχαία ελληνικά ένας 13χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ, που διαβάζει την «Οδύσσεια» του Ομήρου από το αρχαίο κείμενο.

Τον ανήλικο από το Ιράκ, που είναι σε αναμονή επανένωσης με τους γονείς του, υποδέχθηκε πριν από περίπου έξι μήνες η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ίριδα Πανδίρη, κοινωνική λειτουργός και γενική συντονίστρια των Δομών Φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ για ασυνόδευτους, το παιδί ήρθε πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ελλάδα με τα άλλα τρία αδέρφια του και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισε να μιλάει ελληνικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, ο 13χρονος Μ. που φέτος θα φοιτήσει στην Α’ Γυμνασίου, «προσαρμόστηκε σχεδόν αμέσως στον ξενώνα και γρήγορα αναδείχθηκε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, η εξαιρετική ικανότητά του να μαθαίνει ξένες γλώσσες!».Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από αραβικά, ο Μ. μιλάει αγγλικάτουρκικά και ελληνικά, που διδάχθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο απ’ όπου αποφοίτησε και επιπλέον, έχει μάθει τις γλώσσες και τις διαλέκτους που μιλούν οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι της Δομής.

«Αυτό που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ξεχωριστή είναι η μεγάλη του αγάπη (και κλίση) για τα Αρχαία Ελληνικά. Πλέον είναι σε θέση να διαβάζει, να κατανοεί και να προφέρει την “Οδύσσεια” του Ομήρου από το αρχαίο κείμενο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού, ο 13χρονος παρακολούθησε εξωσχολικό φροντιστήριο προετοιμασίας για την Α’ Γυμνασίου και πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα (Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Έκθεση).

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button