ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο 64χρονος παππούς με λεύκη που φτιάχνει μάλλινες κούκλες

Ο João Stanganelli Junior είναι ένας 64χρονος παππούς από την Βραζιλία που πάσχει από λεύκη και σκέφτηκε να ράψει μάλλινες κούκλες, για να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών που αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση.

Η λεύκη είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ενώ η σοβαρότητα και η ταχύτητα της εξέλιξής της, είναι συχνά απρόβλεπτες. Ο João Stanganelli Junior ζει με τη λεύκη εδώ και χρόνια -εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα 30 του.

κούκλες

Έχοντας πρόσφατα αποσυρθεί από τη βιομηχανία της γαστρονομίας λόγω άσχετων θεμάτων υγείας, ο João αποφάσισε να ξεκινήσει ένα χόμπι για να διατηρήσει τον εαυτό του ενεργό και αφοσιωμένο. Αυτός και η σύζυγός του ξεκίνησαν το πλέξιμο, κι ενώ ήταν δύσκολο στην αρχή, σύντομα τα κατάφεραν.

Το πρώτο έργο του João ήταν μια κούκλα για την εγγονή του που έχει κι εκείνη λεύκη. Έτσι δημιούργησε μια κούκλα με λεύκη αφιερωμένη σε εκείνη και γεννήθηκε μια ιδιαίτερη ιδέα.

Ο João άρχισε να κατασκευάζει περισσότερες από αυτές τις κούκλες, συμπεριλαμβανομένης μιας κούκλας σε αναπηρικό καροτσάκι. Όλες οι κούκλες σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται “φυσιολογικά” και να εκτιμώνται, ανεξάρτητα από το είδος της κατάστασης που ζουν.

Με κίνητρο και έμπνευση από τη χαρά και την αυτοεκτίμηση που έφεραν οι κούκλες του, ο João συνέχισε να δημιουργεί, χρησιμοποιώντας το Facebook και το Instagram για να παρουσιάσει τα τελευταία του έργα.

«Η άποψή μου για τη λεύκη φαίνεται πολύ διαφορετική από τη γενική εικόνα που έχει ένας άνθρωπος που δεν ζει μαζί της. Όσοι αντιμετωπίζουν μια τέτοια ιδιαιτερότητα, νομίζω ότι είναι απαραίτητο πρώτα να το αποδεχτούν και μετά να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους», αναφέρει ο João.

κούκλες

 

Πηγή: kefaloniapress

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button