Παλόγλου: Το Ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει αυθεντικό ιταλικό panettone
Τα Παλόγλου Ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν την αυθεντική συνταγή από την Ιταλία! Panettone: To αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο γλυκό που είναι κάτι ενδιάμεσο… από τσουρέκι και κέικ!
Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου
Όχι δεν είναι τσουρέκι…
Ούτε κέικ…
Είναι Panettone (πανετόνε)!
Ο κ. Παλόγλου με την ομάδα του, αγωνίστηκαν νύχτες στο εργαστήριο στον Πειραιά για να το πετύχουν!
Το bestnews ήταν εκεί και παρακολουθούσαμε για μέρες την αγωνία τους.
Και .. τελικά μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο! «Χρύσα το κατάφερα! Φούσκωσε σωστά το προζύμι!»
Ήταν ο κ. Παλόγλου στην άλλη άκρη της γραμμής, όπου με αμέτρητη χαρά μου περιέγραφε ποιο ήταν το μυστικό τελικά που πέτυχε το αυθεντικό ιταλικό panettone του.
Γιατί όλο το μυστικό κρύβεται στο να φουσκώσει σωστά!
Και φυσικά είχε προηγηθεί μήνυμα στο κινητό μου στις 5 η ώρα το πρωί όπου μου είχε στείλει τη φωτογραφία με το υπερυψωμένο… πρώτο φουσκωμένο σωστά πανετόνε!!!
Ήταν το καλύτερο δώρο για την κόρη του Σέβη Παλόγλου ανήμερα της γιορτής της!

Η χαρά και των δυο μας απερίγραπτη, όπως και η δική σας όταν το δοκιμάσετε! Πιστέψτε με θα ξετρελαθείτε!!! Η γεύση του είναι ακαταμάχητη.
Και είναι και το τέλειο γλυκό για να το κάνετε δώρο αυτές τις γιορτινές μέρες. Όλοι θα σας συγχαρούν για το γούστο σας! Ιδιαίτερο, σπάνιο και νοστιμότατο δώρο!
Ο κ. Παλόγλου είναι ίσως και ο μοναδικός ζαχαροπλάστης που φτιάχνει αυθεντικό χειροποίητο panettone στην Ελλάδα. Γιατί είναι δύσκολο γλυκό, χρειάζεται πάρα πολλές ώρες για να φουσκώσει και να πετύχει σωστά, ώστε να έχει αυτήν την αφράτη και μαστιχωτή υφή. Συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν έτοιμα συσκευασμένα μείγματα από Ιταλία.
Όπως είπαμε και παραπάνω πρέπει να φουσκώσει σωστά το προζύμι και το ζυμάρι! Εκεί φαίνεται η τέχνη του μαστορα!
Ο κ. Παλόγλου με το πείσμα και το μεράκι που τον διακρίνει για αυτήν την δουλειά, το πάλεψε μερόνυχτα μαζί με τον πιστό του “μάστορα” executive chef Ελισσαίο Τσούτσα και το κατάφεραν!
Όσο για τη συνταγή.. ακολουθεί τα μυστικά του διάσημου Ιταλού σεφ Iginio Massari! Και φυσικά υψηλής ποιότητας υλικά!
Όταν το βγάλουν από το φούρνο το πανετόνε το τρυπάνε και το τοποθετούν να κρέμεται ανάποδα στον αέρα, ώστε καθώς κρυώνει να μη χάσει τον όγκο του.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το παραδοσιακό ιταλικό panettone Παλόγλου:
Μυρωδάτο κι αφράτο, με καραμελωμένα φρούτα και σταφίδες ή σοκολάτα, το ιταλικό πανετόνε είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ μας ή για να βάλει την πιο γλυκιά “τελεία” στο κλείσιμο του εορταστικού δείπνου!!!
Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα Παλόγλου:
Κων. Παλαιολόγου 68 (Παλαιό Φάληρο)
Γρηγ. Λαμπράκη 98-100 (Πειραιάς)
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6 (Πειραιάς)
Αγ. Σοφίας 111 (Νέα Σμύρνη)

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!