ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Πάργας ψάχνει τσοπάνη για τα ανεπιτήρητα ζώα!!

Ο Δήμος Πάργας καλείται να λύσει το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα, που κυκλοφορούν στους δρόμους της περιοχής, και ψάχνει τσοπάνη για να τα μαζέψει.

Πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα αντιμετωπίζουν στην Πάργα, και, φυσικά, σχετίζεται με την οδική ασφάλεια στην περιοχή, καθώς τα βοοειδή… δεν γνωρίζουν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Δήμος, λοιπόν, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία ζητά την κατάθεση προσφορών έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώστε να αναδείξει ανάδοχο, που θα συλλέγει και θα φιλοξενεί τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, ώστε να απομακρύνονται από τον δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα από το οδικό δίκτυο.

Εν ολίγοις, αναζητά τσοπάνη!

Ο ανάδοχος, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, θα λαμβάνει το ποσό των 150 ευρώ για κάθε μετάβαση στα όρια του Δήμου, προκειμένου να προβεί στη συλλογή και μεταφορά των ανεπιτήρητων ζώων από τα δημοτικά διαμερίσματα στις εγκαταστάσεις του και το ποσό των 20 ευρώ ημερησίως για κάθε ζώο για χρονικό διάστημα δέκα ημερών, που θα αφορά τον σταυλισμό και την εκτροφή.

Ωστόσο, μετά την παρέλευση των δέκα ημερών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία και εφόσον δεν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης των ανεπιτήρητων ζώων, αυτά θα οδηγούνται προς σφαγή και η κατανομή τους θα γίνεται ως εξής: 70% της αξίας θα λαμβάνει ο Δήμος και 30% θα λαμβάνει ο ανάδοχος.


Σχετικά άρθρα

Back to top button