Ο μικρός Λέανδρος, ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ με οπτική αναπηρία, συγκινεί και παραδίδει μαθήματα ζωής!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Συγκίνηση προκαλεί ο μικρός Λέανδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει οπτική αναπηρία και δεν σταματά να ονειρεύεται αλλά και να παραδίδει μαθήματα ζωής για ισότητα και συμπερίληψη.

Γράφει η Μιμίκα Χαμαϊδή

Ο 11χρονος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, στην τρυφερή ηλικία των 2,5 ετών, διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση του. Έκτοτε, χωρίς καμία αμφιβολία, γεμίζει φως την οικογένεια του, αλλά και όλους εμάς που παρακολουθούμε την θέληση του για ζωή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα.

Ο μικρός μαχητής, συμμετέχει σε σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και εθνικές παρελάσεις,  αγαπάει τη λογοτεχνία, τις επισκέψεις στα μουσεία, τραγουδάει και μαθαίνει πρώτες βοήθειες. Αξίζει να σμειωθεί ότι ο μικρός Λέανδρος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ηλία Μάστορα, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη μπάλα με “κουδουνάκια”, για τα παιδιά με οπτική αναπηρία, ωστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι και έγινε ο πρεσβευτής της καμπάνιας “A ball for all”, συμμετέχοντας μάλιστα σε βίντεο της UEFA.

Ο μικρός Λέανδρος λατρεύει το ποδόσφαιρο και πηγαίνει σε κάθε αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, με τους γονείς του. Μάλιστα με την ειδική μπάλα, ο μικρός ήρωας σκόραρε στην κατάμεστη Τούμπα, στο ημίχρονο του αγώνα “ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ”, ένα γκολ το οποίο εκτός από τα δίχτυα, άγγιξε και τις καρδιές όλων, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες φιλάθλους, οι οποίοι ζητοκραύγαζαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Ο Λένδρος, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δημοσιογράφος και όπως έχει αναφέρει, θέλει να κάνει ερωτήσεις και να ψάχνει απαντήσεις. Κυρίως όμως θέλει να ζήσει σε έναν κόσμο συμπεριληπτικό, με μεγάλους δρόμους και διαβάσεις, για όλους τους συμπολίτες που επιζητούν ισίτιμη πρόσβαση.Άλλη μία επιθυμία του είναι, όταν χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, να οριστεί μία κερκίδα αποκλειτικά για άτομα με αναπηρίες και τους συνοδούς τους. Ονειρεύεται έναν κόσμο που χωράει όλους τους ανθρωπους, με ή χωρίς αναπηρίες, με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και μέσα από τα παιδικά του μάτια, ονειρευόμαστε κι εμείς έναν καλύτερο κόσμο.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -