Ο θαλάσσιος ίππος Thor εντοπίστηκε στην Ισλανδία σε πλωτή αποβάθρα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο Breiðdalsvík της Ισλανδίας εμφανίστηκε ο Thor. Σχεδόν δύο μήνες μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο γνωστός θαλάσσιος ίππος βρέθηκε να ξεκουράζεται σε μια πλωτή αποβάθρα και ενθουσίασε τα πλήθη.

Ο πρώτος που τον εντόπισε ήταν ο Ellis Elisson, ένας ψαράς, το πρωί της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου.

Στην αρχή, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στο θηλαστικό. Ωστόσο, αφού συνειδητοποίησαν ότι ήθελε μόνο να ξεκουραστεί, το πλησίασαν και το θαύμασαν από πιο κοντινή απόσταση.

«Κοιτάξαμε προς τα εκεί και απλά χαλάρωνε. Ήταν εκεί όλη την ημέρα και ξεκουραζόταν. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, οπότε σκεφτήκαμε ότι ταξίδεψε πολύ και τώρα κάνει ηλιοθεραπεία», δήλωσε ο Ellis Elisson.

Η είδηση της ανάδυσης της διασημότητας έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι British Divers Marine Life Rescue επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται όντως για τον Thor, αφού ταυτοποιήθηκαν τα σημάδια από τα χλωμά μπαλώματα στα μπροστινά πτερύγιά του.

Ο Thor εθεάθη για τελευταία φορά στο Σκάρμπορο της Αγγλίας και προκάλεσε αναστάτωση, με τις αρχές να ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι εορτασμοί, κατόπιν και συμβουλής της British Divers Marine Life Rescue, η οποία προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν στο ζώο «αγωνία» και αναστάτωση.

Ο Thor άραζε στο λιμάνι, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη αλλά οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής έκαναν έκκληση στο κοινό να μην το πλησιάζουν.

«Σας παρακαλώ να σεβαστείτε την ανάπαυσή του και προσπαθήστε να μην τον ενοχλήσετε. Αν και είναι μία πολύ συναρπαστική ευκαιρία, δεν τους αρέσει ο πολύς θόρυβος και δεν είναι εξοικειωμένοι με τα οικόσιτα ζώα, οπότε παρακαλούμε να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα με λουρί και να παραμένετε σε απόσταση ασφαλείας για τη δική σας ευημερία αλλά και τη δική του» συμβουλεύουν.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -