Wednesday, 21 October 2025

O Βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται σε γραμματόσημο χωρίς το στέμμα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έγινε ο πρώτος Βρετανός μονάρχης ο οποίος εμφανίζεται σε γραμματόσημα χωρίς το στέμμα.

Τα νέα γραμματόσημα που εκδόθηκαν, ενόψει και της στέψης του νέου βασιλιά στις 6 Μαΐου, παρουσιάστηκαν επισήμως από τη βασιλική οικογένεια μέσω social media. O 74χρονος Κάρολος εμφανίζεται προφίλ, με τον σχεδιασμό να υπογράφεται από τον γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς.

«Τα σχόλια που λάβαμε (σ.σ. από τον Κάρολο) ήταν ότι ήθελε να είναι απλό. Είναι μια πολύ ανθρώπινη εικόνα, χωρίς εξωραϊσμούς» δήλωσε ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων των Βασιλικών Ταχυδρομείων, Ντέιβιντ Γκολντ.

«Αυτό που διαχωρίζει αυτό το γραμματόσημο είναι πως δεν υπάρχει κανένας στολισμός, δεν έχει στέμμα, απλά το πρόσωπο και η ανθρώπινη φιγούρα, σε ένα απλό φόντο, σαν να λέει: “Αυτός είμαι εγώ και είμαι στην υπηρεσία σας“. Νομίζω πως σε αυτή τη σύγχρονη εποχή, είναι πολύ ταπεινό» συμπλήρωσε ο ίδιος. Οι μονάρχες, συμπεριλαμβανομένης και της βασίλισσας Ελισάβετ, φορούσαν ένα διαμαντένιο στέμμα που κατασκευάστηκαν για την ενθρόνιση του βασιλιά Γεωργίου Δ’ το 1821. Ακόμα και σε περίπτωση που δεν ήθελα να το φορέσουν, αυτό βρισκόταν δίπλα τους.

Ο Κάρολος είναι ο έβδομος μονάρχης που εμφανίζεται σε αυτά τα αναμνηστικά γραμματόσημα.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει την τελική του μετάβαση στην εποχή του Καρόλου, αναμένεται να κυκλοφορήσουν κέρματα και νέα χαρτονομίσματα με τη μορφή του.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!