ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην Πάρο

Την Πάρο επισκέφθηκε στις 04 Ιουνίου 2021 εκτάκτως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, όπου και συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Πάρου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Κώστας Σκρέκας στο Δημαρχείο, συζήτησε μαζί του τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το νησί,  παραδίδοντας του για τον λόγο αυτό και έναν αναλυτικό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στην Πάρο, ο Δήμαρχος, αφού διαβεβαίωσε ότι η παριανή κοινωνία δεν είναι κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ξεκαθάρισε ότι αυτές πρέπει να υλοποιούνται με τρόπο που δεν θα προσβάλει τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. Ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που οι ανεμογεννήτριες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στο νησί, καθώς αλλοιώνουν το περιβάλλον, την οικονομία και τη φυσιογνωμία της Πάρου.

Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή του Υφυπουργού σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για την Πάρο, ζητώντας την ιδιαίτερη μέριμνα του για την επίλυση τους. Αρχικά, για την άμεση ανάγκη εκπόνησης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα επικαιροποιήσει και θα εμπλουτίσει το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο  κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο Επικρατείας, αφού είχε περάσει μία οκταετία λόγων  προσφυγών των πολιτών, καθώς και η αναγκαιότητα εκπόνησης της Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού της Παροικιάς για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς λυμάτων των οικισμών Λευκών-Κώστου στον Βιολογικό της Μάρπησσας και της επέκτασης-αναβάθμισης του, από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς λόγο του ορίου στα διαθέσιμα ποσά που έχουν εφαρμοστεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μειώνονται κατά πολύ οι δυνατότητες χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομής για το νησί.

Τέλος, έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον και τις συνεχείς πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και υγιούς πράσινου τρόπου ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, επαινώντας παράλληλα το έργο που έχει γίνει στην Πάρο, μετέφερε την επίσημη στάση της κυβέρνησης για τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν του. Συγκεκριμένα, για τις ανεμογεννήτριες είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι  η απανθρακοποίηση  της Ελληνικής Οικονομίας και η βιώσιμη ανάπτυξη,  με ισόρροπο όμως τρόπο που δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, δεσμευόμενος ταυτόχρονα να επανεξετάσει το θέμα. Σχετικά με το έργο μεταφοράς των λυμάτων και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού, διευκρίνισε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όσον αφορά τέλος το χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, διαβεβαίωσε ότι το σχετικό σχέδιο θα είναι από τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που θα δημοπρατηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συνάμα θα είναι αρωγός στην εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης Παροικιάς.

 

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button